Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Trender 2009

Vi lever i en tid preget av usikkerhet og finanskrise, noe som selvsagt vil påvirke interiørtrendene. I 2009 vil bærekraftig design, omtanke for miljøet og økt fokus på kvalitet fremfor kvantitet bli en stor trend.

Lenestolen er navnløs,

© bo-bedre.no

men klassisk, vakker og enkel fra den engelske møbelprodusenten LJ Furniture.

Sports Furniture

© bo-bedre.no

er et lavteknologisk landskap av tre enkle elementer, som tilsammen danner et raffinert miljø til trening og avslapping. Elementene er skapt av det sveitsiske designteamet Postfossil.

Lampen Ninety

© bo-bedre.no

fra Luxo er verdens mest energieffektive arbeidslys. Lampen bruker bare 6 watt LED og har en forventet levetid på 25 år, som må sies å være ekte bærekraft. Designet av Shawn Littrell.

Celeber

© bo-bedre.no

er en serie klassiske oppbevaringskrukker med trelokk skapt av designer Anna Lerinder for Ikea. Krukkene er så flotte at de bør stå fremme på kjøkkenet.

Bordet Lazy

© bo-bedre.no

fra belgiske Bram Boo er et asymmetrisk skrivebord, som gjør det mulig å rydde opp i papirene på null tid.

Fra Bram Boo

© bo-bedre.no

kommer også denne spesielle kontorstolen med et innebygget og meget praktisk oppbevaringssystem. Stolen heter Paparazzi og er laget i kryssfiner.

Den belgiske arkitekten

© bo-bedre.no

Vincent van Duysen har skapt en enkel og vakker serie med skåler. Primitives Collection, som serien heter, fremstår nærmest som et meditativt landskap.

Typografiske trestammer

© bo-bedre.no

skapt av engelske Why Not Associates i samarbeid med Gordon Young fra biblioteket i Crawley.

Gamle transportkasser

© bo-bedre.no

skapt av engelske Why Not Associates i samarbeid med Gordon Young fra biblioteket i Crawley.

WeMade

© bo-bedre.no

er et humanitært designprosjekt skapt av Rixt Reitsma og Lidewij Spitshuis. De har etablert en virksomhet i et jordskjelvrammet område på Java i Indonesia, som produserer mote- og boligtilbehør i samarbeid med lokale håndverkere.

Mason Massacre

© bo-bedre.no

fra Galerie Loevenbruck i Paris skapt av kunstnerne Daniel Dewar og Gregory Gicquel. En morsom kommentar til tidens bærekraftige trend.

Tekstildesigner John Raustein

© bo-bedre.no

byr på typiske mannlige motiver i mønstrene sine, som verktøy og maskiner. Kjøkkenhåndkle på bildet heter Handyman.

Amy Hunting

© bo-bedre.no

er utdannet ved Danmarks Designskole. Patchwork collection var avgangsprosjektet hennes, og det består av bokkasse, lamper og en stol. Serien er laget av en herlig blanding av humor og avfallstre.

Stolen Boomerang

© bo-bedre.no

fra den serbiske designeren Nikola Petkovic er en prototype. Den er håndlaget i tre, og forener form, funksjon og fargeoptimisme.

Husken Leaf Swing

© bo-bedre.no

er designet av Alberto Sánchez og Verónica Martínez. En vakker hagedekorasjon, som lokker frem glade barndomsminner.

Nederlandske Floris Hovers

© bo-bedre.no

har designet denne forvandlingsstolen av kjærlighet til enkel, ærlig design. Floris Hovers tok eksamen ved Design Academy Eindhoven i 2004 og har jobbet i feltet mellom industriell design og håndverk siden.

Clampology er navnet

© bo-bedre.no

på en serie produkter signert den nederlandske designeren Jorre van Ast. Alle er inspirert av den gode gamle klesklypa. Disse bord-benene kalt ”Clamp a Leg” kan brukes til alle typer bordplater, selv gamle dører. Helt genialt.

Putene fra svenske Afroart

© bo-bedre.no

har striper i sterke farger. Produktene er laget i Guatemala og Nigeria.

Utestolen Shadowy

© bo-bedre.no

av Tord Boontje er et ekte fair trade produkt. Stolen er håndlaget og håndvevd i Senegal ved hjelp av opprinnelige, lokale teknikker. Produsent er italienske Moroso.

Indiske,

© bo-bedre.no

håndlagde pledd fra Hay.

En serie stoler og bord

© bo-bedre.no

i begrenset opplag skapt i plast og tre av Alexander Pelikan. Vist under Dutch Design Week 2008.

Fortid møter nåtid

© bo-bedre.no

i Karin Stangs vevde tekstil. Motivet er inspirert av gamle, nordiske vevemønstre.

Guy Brown

© bo-bedre.no

er medlem av det britiske designkollektivet Farm designs, som har engasjert seg i lokal produksjon. Skuret Shed fra 2005 er blitt et ikon for den engelske farm movement-bølgen innenfor design.

Tekstil- og installasjonskunstner

© bo-bedre.no

Bjørg Marit Bjornevik har fordybet sig i forhistoriske symboler fra Finnmark i sit arbejde med denne tipi lavet til designlandsbyen A World of Folk i Stavanger, Norge.

Varmeovnen

© bo-bedre.no

er et populært valg for designere. Disse fine skogvesenene varmer opp pelsen til et deilig teppe, som gir god varme til kalde vinternetter. Designet av nederlandske Guus van Leeuwen.

En hemmelighetsfull installasjon

© bo-bedre.no

av strikkearbeid, den fremstår som en spennende samling av organiske former. Verket heter Vandring og er laget av den marokansk-norske designeren Samira Jamouchi.

Estetikken og lukten

© bo-bedre.no

av denne benken minner om kornåkre og masse frisk landluft. Benken heter 100% Wood og er bygget av høy og tre. Sam Baron fra Fabrica Design står bak designen.

Håndplukket til deg