Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Strikkete møbelmote

Skjerf og votter, eller lamper og bord? Strikkede møbler er mote i høst.

Bestemorstrikk

© Casamania

Årets møbelmote byr på massevis av tekstur - i form av strikkede, heklede og kniplede tekstiler! Tingene kan gjerne se håndlagde ut, og ligne på noe vi selv har lagt tid og sjel i.

Lampen Granny er inspirert av designerens barndom. Den er håndstrikket og laget av ren ny ull fra tyrolske alpesauer og produsert av italienske Casamania.

Stål og strikk

© Pudelskern

Mykt møter hardt i Morse Table. Det frekke bordet er laget av laserskåret stål og garn. Det rommer et hemmelig budskap for spesielt innvidde som behersker morsealfabetet.

Se www.pudelskern.at.

Industrihåndverk

© Imaginary Office

Industri møter håndverk i David Hedners Pleats-Pleats-sofa for svenske Imaginary Office. Skroget er laget av pulverlakkert stål, mens sete og rygg er av strikket polyuretanskum.

Se imaginaryoffice.se.

Strikkeball

© Ferm Living

Puffene fra Ferm Living er heklet av bomullsgarn, og har det helt riktige hjemmelagde utseendet. Puffen finnes i fargene korall, gul, aqua og koks, i tre størrelser: Ø 32 cm, Ø 37 cm og Ø 40 cm.

Pris 530 kr, 740 kr og 850 kr pluss frakt, Ferm Living.

Strikkelys

© Pudelskern

Alperegionen har en lang tradisjon for saueoppdrett og produksjon av ull, som bearbeides på håndverksmessig og kunstnerisk vis. Pudelskern har skapt en rekke produkter som forener tradisjon og teknologi. Resultatet er Grown Furniture-kolleksjonen, som blant annet består av en lampe kledd i strikk.

Strikkesofa

© Paola Lenti

Det italienske firmaet Paola Lenti har lekt med den spanske designeren Patricia Urquiola. Resultatet er møbelserien Nido, laget i samarbeid med Eliana Gerotto. Se www.paolalenti.com.

Strikket stol

© Expo Nova

Lenestolen Ami er også fra Paola Lenti.
Prisen hos Expo Nova møbler er 42 865 kr. En mindre variant kan fås til utebruk, og koster da 41 500 kr.

Skeiv strikk

© GAN Rugs

Spanske Patricia Urquiola er mest kjent for sine fantastiske møbler for Moroso, men hun mestrer også andre uttrykksformer. Hun står for eksempel bak de rustikke patchworkteppene i strikk for GAN, Gandia Blascos teppe- og tekstilmerke. Serien heter Mangas.

Se www.gan-rugs.com.

Møbelstrikk

© Alejandro Bona

Den kunstneriske lampen og stolen i strikk er laget av Alejandro Bona, som har lært håndverket sitt på ECAL University of
Art and Design i Lausanne.

Hekleteppe

© Pudelskern

Fat Sheep-tepper er som en myk sky - et teppe så behagelig at man får lyst til å legge seg på det. Det er laget etter tradisjonelle håndverksmetoder, men tykkelsen og mykheten på tråden er det som gjør det til det det er. Designet av Pudelskern.

Selges gjennom www.regensburger.eu.

Klokkestrikk

© Diamant in Domeniconi

Diamantini & Domeniconi produserer de mest fantastiske veggurene, og er ikke redde for å teste ut nye materialer. Riccio-klokkene, som er designet av Carlo og Benedetta Tamborini, er pakket inn i en strikket overall.

Se diamantinidomeniconi.it.

Relaterte artikler