Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Sniktitt på møbelnyhetene fra Stockholm

Vi har vært på verdens største møteplass for nordisk design. Se redaksjonens bilder her!

Skandinavisk design

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Redaksjonen i BO BEDRE har banet seg vei gjennom Stockholmsmässan, Skandinavias største møbelmesse, med lommekamera på lur. Vi traff enken etter Verner Panton og spottet flere trender som vil vise seg på møbelmarkedet framover. Har du lyst på en sniktitt på de aller siste møbelnyhetene? Klikk videre i vårt fotoalbum!

Vakkert, norsk lampedesign

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

En av våre nye favoritter er designeren Vibeke Skar. Hennes nyeste lampe Evergreen ble lansert på standen til Northern Lighting. Takpendelen har justerbar høyde ved hjelp av en trinse, og er laget i munnblåst glass som senere er sandblåst for å gi en diffus, halvgjennomskinnelig overflate. Vibeke stilte også ut lampen Lily i messens såkalte Green House - en egen stand for studenter og designere i startgropen som leter etter en produsent.

Lamper som skulptur

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Å bruke mange lamper sammen er blitt en sterk trend. Resultatet framstår nærmest som en skulptur i rommet, med en overveldene effekt.

  • Det blir dyrere enn bare én eller to lamper, men det blir som en hel sky i taket, sier sjefredaktør Grete.
Sky av lamper

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Lysskyene gikk igjen mange steder. I magasinet NKs interiøravdeling hang denne herlige klyngen med lamper. I foajeen på hotellet vårt, designperlen Nobis, hadde vi også en lampesky over hodet. Herlig!

Comeback for marmor

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Marmor er i ferd med å få et gedigen comeback. Her fra utstillingen på NK (Nordiska Kompaniet). Designhotellet vårt, Nobis, hadde marmorfliser på badet, marmorgulv i spisesalen, og en frokostbuffet kledd i marmor. Hvit og sort stein mot hverandre blir brukt for å skape effekt.

Marmor med kontraster

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Også den svenske produsenten Asplund presenterte marmorbord på sin stand. Lange og smale, med bordplate i marmor og ben og ramme i jern. Også her ble mørk og lys marmor brukt mot hverandre.

Grønt, grønt, grønt!

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Plantene er på vei inn i møbelproduksjonen! I hvert fall på standen til Offecct. De hadde mange møbler designet med plass til planter - til og med gammeldagse blomsterkasseholdere til potteplanter, oppdatert i hvitt. Disse to bordene foreslår nye måter å få fram potteplantene på - enten nedsenket i bordplaten, eller på et eget bord med nedsenkning til hver blomsterpotte. Kanskje noe for basilikumen vår, bare dør med mindre den får vann fra skålen?

Verner Pantons enke

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Marianne Panton, enken etter designeren Verner Panton, inspiserte Verpan-standen samtidig som oss - og vi var så heldige å få et bilde!

  • En veldig klassisk og flott dame, kommenterte Grete etter å ha fått klarsignal til å knipse løs mot Verner Pantons livslange kjærlighet. Hun poserte villig for BO BEDRE foran ektemannens tidløse lampe Fun, også kjent som skjellampen.
Muutos første sofa

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Muuto lanserte sin første sofa i Stockholm, designet av den norske designbedriften Anderssen & Voll.

  • Innmari god å sitte i, er konklusjonen til vår journalist Elen (til venstre).

Sofaen har en enkel og fiffig detalj: Den mangler stikninger, og stoffet er festet med en effektfull brett på over kanten på endene. Det myke ullstoffet gjorde den ekstra komfortabel å sitte i.

Anderssen & Voll består av to tredeler av nå oppløste Norway Says - Torbjørn Anderssen (til venstre) og Espen Voll (ved siden av). Lengst til høyre er samarbeidende designer Petter Skogstad.

Designer i arbeid

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

  • Her er et herlig motiv. En typisk designer i arbeid! sa Grete da vi gikk forbi denne krokbøyde mannen på standen til 101% Designed in Brussels. Mannen heter Julien Renault, han er fransk, og har designet møbelet han sitter i - og en hel serie med møbler i resirkulert plast.
Miljøvennlig design

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Plastmøblene er laget av resirkulert plast fra plastspon (i posen på bordet) som presses sammen i planker. Plastplankene kan også sages i og snekres sammen til dine egne møbler. Perfekt til uteplassen - og perfekt gjenbrukstankegang.

Rundt og organisk

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Disse trebordene er betegnende på den runde, organiske stilen som dominerte møblene i Stockholm.

  • Det er fortsatt tre som gjelder, og det er lyst - eik og bjørk går igjen, sier Grete.

Disse bordene er fra en finsk produsent som håper på å få et norsk agentur i løpet av messeperioden.

Morosos Klara

© Elen Betanzo/BO BEDRE

På standen til Moroso fant Grete igjen en forelskelse fra møbelmessen i Milano i fjor. Klara-stolen er også rund, vennlig og med detaljer i tre. Den er med på messen i Stockholm fordi den først nå er å få kjøpt i Skandinavia.

Rundt og transparent hos Moroso

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Den italienske møbelprodusenten Moroso hadde en imponerende stand inndelt i soner med ulikt fargeuttrykk.

  • Jeg likte denne delen av standen veldig godt. Det var et behagelig rom å være i - lys i uttrykket og med gul aksentfarge. Også her er det runde og organiske former, det synes jeg var gjennomgående for hele messen, sier Grete.
Lekent teselskap hos Muuto

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Tilbake hos Muuto er det flere runder former å ta i. Store kopper med rund hank, lufttette krukker og en diger tekanne - alle med et morsomt og lekent uttrykk.

  • Tekannen har en stor, fin sil til å ha tebladene i - perfekt for grønn te, som skal ha mye vann rundt seg, tipser Grete.
Designspirer fra KhiB

© Grete Sivertsen/BO BEDRE og KhiB

Sverre Uhnger (til venstre) og Martin Hedemann Larsen bemannet standen til Kunsthøgskolen i Bergen. Uhnger er aktuell med loungestolen Webb (nederst) og Hedemann Larsen med korkstolen Elo. Han var fornøyd etter å ha opplevd at en forretningsmann valgte akkurat hans stol for sitt pågående telefonmøte - og så ut til å sitte behagelig. Et tilfredsstillende bevis på at god design er til god nytte!

Illusjon av lamper

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Flos har tatt lys ett hakk videre og latt det bli en del av arkitekturen. De jobber med faste moduler som kan bygges inn i tak og vegger - som denne belysningsmodulen, som skaper en illusjon av to lamper som kommer ut av en vegg. Utrolig morsomt!

Fritz Hansens siste

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Sofaen Favn er siste nytt fra møbelprodusenten Fritz Hansen, laget av den spanske designeren Jaime Haylón - også kjent for sine fargerike sko og stilige briller.

Jaime Hayón

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Lokalet Fritz Hansen hadde valgt for lanseringen av Favn var i et privat leilighetskompleks med 360 graders utsikt over Stockholm fra øverste etasje. Designer Jaime Hayón poserte gladelig for BO BEDRE.

Utsikt over byen

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Med utsikt til solnedgangen over byen skåler vi for en inspirerende dag på møbelmessen. Journalist Elen med vår kollega i danske BO BEDRE, Kasper Foged Rasmussen.

Håndplukket til deg