Sanselig samling

Her er de vakreste design-nyhetene akkurat nå.

© Kira Brandt

Varme materialer, organiske former, myke linjer og spennende strukturer. Designnyhetene pirrer sansene våre og lokker oss til å ta og føle på. Vi lar oss gjerne friste - finn dine favoritter på de neste sidene!

 
Tøffe materialkontraster
© Kira Brandt

Skjærefjølen, Cutting Board, i eik med grep i bronse, og kniven med skaft i granitt og bronse, er en del av den helt nye Essentials-serien, designet av Carl Emil Jacobsen og Daniel Kowal, pris ikke fastsatt ennå, bruhnroervang.dk. Den hvite bollen er også designet av Carl Emil Jacobsen og Daniel Kowal og laget av keramiker Aage Würtz for H Skjalm P, ca. 550 kr, Illums bolighus. Tekannen Alfredo Teapot er i porselen med håndsydd lærhank, og kommer i begrenset opplag, 2249 kr, Georg Jensen. Keramikkopper, 185 kr per stykk, lineroennest.dk.

 
Delikate eikemøbler
© Kira Brandt

Ulike former i lik tresort skaper en varm enhetlig stil. Bordet Asap med bordplate og -ben i massiv eik med hvite detaljer er designet av Foersom & Hiort-Lorenzen, 24 225 kr, Paustian. Den grå stolen Catch Chair på eikeben er designet av Jaime Hayon for &Tradition, 5495 kr, Møbelgalleriet. Stolen, Council Chair, designet av Salto & Sigsgaard for OneCollection, har naturfarget lærtrukket stopp, ca. 17 000 kr, Robert Tandberg. Lampen Waves Wood er laget i eikefiner, designet av Adam Sandenholt, 1799 kr, Illums Bolighus. Fat, Oyster Tray, i rustfritt stål, 1699 kr, Georg Jensen. Fatet er fylt med sukkulenter.

 
Tradisjonelle materialer
© Kira Brandt

Stolen Fly Chair fra &Tradition er en nyhet med klassiske referanser, designet av Space Copenhagen, 12 995 kr, Møbelgalleriet. Pute i brasiliansk kalveskinn, 1055 kr, lanugoshop.dk. Den to meter lange skjenken Bykato Sideboard, design byKato for Brødrene Andersen, er i massiv eik med skapdører i laminat og svart interiør, 24 302 kr, A. Huseby. Lysestaken Kubus fra by Lassen, 1399 kr, er en klassiker. Kobberskrinet fra Kaikado Objects Collection er håndlaget i Japan for danske OeO, ca. 3195 kr, japan-handmade.com. Muggen Dely, også i kobber, 900 kr, House Doctor.

 
Sarte toner
© Kira Brandt

Sofaen Toward2020 er designet av Anne Boysen for Erik Jørgensen, pris på forespørsel Tannum. Puten Tie Dye, er unika i vakker lin, 60 x
60 cm, 950 kr, Brandt Ideas. Marmorbrettet, Marble Tray, er alltid et løft for omgivelsene, 1699 kr, Hay. Glass, Cit Lights, i varierende farger og størrelser, fra 250 kr, Louise Roe. Vegg­uret HK nå også i kobber - selvfølgelig, 2249 kr, Georg Jensen. Den slanke led-gulvlampen Urban er designet av Ronni Gol, 5270 kr, light-point.dk.

 
Sanselige kontraster
© Kira Brandt

Sukkulenten med sine saftige blader har fått sin renessanse. Bordlampen i kobber med marmorfot, h 50 cm, har materialene vi elsker, 1600 kr, House Doctor. Brukskunst i keramikk: stor vase, 1000 kr, mugge, 550 kr, liten vase, 550 kr, alle unikastykker fra Henriette Duckert. Melkemuggen fra Vipp har en skulpturell stram profil, 249 kr, ting.no, og den er tøff mot den rundere muggen Ilse, i kobberbelagt rustfritt stål, 2200 kr, Georg Jensen.

 
Stolleken
© Kira Brandt

Fra venstre: SB-Cuatro, designet av Sofie Brunner, er stram i formen, men takket være varme materialer som amerikansk ask og papirgarn i natur og svart, er den ikke kald. Prototype, pris ikke fastsatt ennå, sofiebrunner.com. Tungen, skallstolen Arne Jacobsen tegnet i 1955, er nylig relansert av Howe, og like aktuell i dag. Med polstret skinnsete, ca. 10 000 kr, Rom for flere. Widen Lounge Chair, designet av Shannon & Arunas som avgangsprosjekt på danske Kunst­akademiets Skole for Arkitektur og Design, ca. 7800 kr, er i ferd med å bli satt i produksjon hos det nye designfirmaet Ro, og forventes i være klar i løpet av våren 2014. Se mer på kadktype.dk. The Andersen Chair med sete i glassfiber og valnøttben, er designet av byKato for Brødrene Andersen, 3475 kr, A. Huseby. J108 er en ny prototype av en gammel klassiker i eik med rygg i lin, designet av Bækmark. Ikke satt i produksjon ennå, men vi lever i håpet om snarlig gjensyn. Kosten Baffi er designet av duoen GamFratesi, 2420 kr, dkno.no. Unika vintage kelim, ca.
10 560 kr, CasaShop i København.