Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Redaksjonens bilder fra møbelmessen i Milano

Se redaksjonens egne bilder fra Europas største designhappening!

Designprodukter og utrolige omgivelser

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Redaksjonen i BO BEDRE var igjen på plass i Milano da den 50. møbelmessen ble holdt i april. Her er våre egne snapshots fra møbelmessen.

Se møbelnyhetene fra Milano 2011.

Vitra har en utrolig flott stand i år, med mange ulike miljøer. Disse stolene av designerduoen Edward Barber og Jay Osgerby var helt fantastiske. De er laget med tanke på den fremoverlente sittestillingen til barn og ungdom. Vi heier på denne, og håper den blir kjøpt inn av mange skoler.

Sennepsgul holder stand

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Moroso har også en utrolig fin og fargerik stand. Det går i gult, rødt og oransje, uten å bli retropreget. Det er fortsatt mye av den sennepsgule fargen, mens det petroleumsblå vi så mye av i fjor, er byttet ut med rødt. Her sitter vår journalist Birgitte Skjerven i en videreutvikling av Morosos sofa fra i fjor.

Mat fra verdens beste restaurant

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Vi var invitert da produsentene Bulthaup og Carl Hansen & Søn inviterte til lukket coctailparty med kokk fløyet inn fra Noma i København - kåret til verdens beste restaurant. Her spiste vi herlige småretter sammen med et par hundre andre bransjemennesker.

Alt du ser her, kan spises

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Maten på Noma er eksperimentell og utfordrer sansene. Alt du ser i disse pottene kan spises. Jorda er nemlig ikke jord, men ristet maltmel. Reddikene kan spises med kvast og det hele, og under jordlaget er det grønn avocadomousse.

Norsk designsuksess

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Det norske stjerneskuddet Daniel Rybakken var invitert til å lage en installasjon til 50-årsjubileet til årets møbelmesse.

Designsjefen i Established & Sons, Sebastian Wrong, sa at Daniels installasjon var i en klasse for seg, da vi snakket med ham. Flere produsenter er begeistret for arbeidet hans - og det er vi og!

Møtte stjernedesigneren

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Designeren Karim Rashid (i gul dress!) er designverdenenes rockestjerne. Vi møtte ham og designeren Marcel Wanders på Hermés store coctailparty. Hermés nye interiørkolleksjon var nydelig, japanskinspirert og enkel. Den ble vist fram i en gammel gymsal, i en enorm installasjon som er bygd av papir og innredet med de nye møblene. Designere og messedeltagere festet sammen og fikk prøvesitte møblene i eksklusive materialer.

Nyskapende belysning

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Belysning utgjør en viktig og spennende del av møbelmessen. Vi kom over denne fantastiske lampen av brødrene Bouroullec. Kjempefin!

Folkefest i bakgatene

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Når det er møbelmesse i Milano, blir hele byen invitert. Her er vi i en liten gatesnutt utenfor showroomene til Artemide og Cappellini. Det er tjukt av folk, alle er velkomne, og det blir båret ut mat og vin, øl og champagne non stop. Utrolig sympatisk stemning!

Lekker messemat

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Vi stoppet opp for å bunkre opp litt mat. Man blir sulten av å være på messe! Hele kvelden kunne vi gå fra showroom til showroom downtown Milano og spise og drikke. En fin avveklsing fra lange dager i messehallene.

Designere i startgropen

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Salone Sattelite er den delen av møbelmessen som er forbeholdt uetablerte designere, eller designere uten produsent til produktene sine. Her møtte vi mange nordmenn, blant andre Strek design.

Ungt designtalent

© Grete Sivertsen/BO BEDRE

Hallgeir Hornstvedt er en av flere talentfulle, unge norske designere tilstede i satelitten i Milano.

Håndplukket til deg