Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Nyheter Oktober 2008

Nattens dronning

© bo-bedre.no

Den nye dagsengen, Dramaqueen, fra det eksperimenterende designkollektivet Design By Us er en humoristisk kommentar til klassisk møbeldesign. Den tradisjonelle designen har fått et hysterisk morsomt uttrykk, en ekte Dramaqueen. Pris på forespørsel til Holedesign.

Lekker vase designet

© bo-bedre.no

av Peter Svarrer, Shape, 398 kr, Holmegaard.

Seng i rødmalt

© bo-bedre.no

jern, 3500 kr, House Doctor.

Puff med prikker,

© bo-bedre.no

Jamay, 8100 kr, Missoni/Woodside.

Nøkkelsjefen

© bo-bedre.no

Det er ikke alle som ønsker å gå rundt med et vaktmesterknippe. Dette tøffe lille nøkkelbrettet tar godt vare på bod- så vel som sykkelnøkler. Clote heter tavlen og er i stål og borrelås. Designet av Adam & Harborth for Konstantin Slawinski. 22 x 27 cm. Fås for 499 kr hos Illums Bolighus.

Høyt på strå

© bo-bedre.no

Den fabelaktige unge designtrioen Form Us With Love, har tatt verden med storm og opplever en betydelig interesse for sine arbeider. Nå er lillebroren til fjordårets hit Cord Lamp kommet i butikken. Cord Lamp Mini fra Design House Stockholm koster 1295 kr, Illums Bolighus.

Økofrekvens

© bo-bedre.no

Magno-radioen er designet av den indonesiske designeren Singgih Susilo Kartono. På sin fabrikk i en avsidesliggende by på Java, sitter han sammen med 30 unge snekkere og håndlager de vakre radioene. 16 timers arbeid ligger bak hver radio som koster 1210 kr. wooden-radio.com

Funksjonell glasskunst

© bo-bedre.no

Relieffvasen 2Lips er seneste tilskudd i Holme- gaards sortiment av glasskunst til boligen. Denne vasen bør ikke fylles med blomster, men få lov til å skinne for seg selv eller med enkle organiske elementer. Fås i transparent glass, blått eller grønt og i to størrelser. Koster hhv. 2275 kr og 4600 kr.

Kjøp med god samvittighet

© bo-bedre.no

Ikke bare er de verd å støtte, men dette er produkter du ønsker å eie. Bak de varme materialene og de vakre formene ligger hardt arbeid av vietnamesiske håndverkere. Formission utvider sin møbelkolleksjon fra i fjor og bygger videre med flere nye produkter, stadig styrt av det svenske handelskammeret og det norske HSH. 995 kr Hilmers Hus.

160 lag papir

© bo-bedre.no

Designeren Bente Rübners papirbord kan du nå få i en oval sofabordsudgave. Bordet er laget av 160 lag papir limt sammen med harpiks under høyt trykk. Platen kan snus slik at bordet skifter farge. Fås i flere størrelser og koster fra 13.000 hos Blåmann.

Puff til liten og stor

© bo-bedre.no

eller til flere formål. Denne er god å hvile bena på, fin som ekstra sitteplass eller med et brett på, et tøft lite bord. Spin heter den nye puffen fra Karmameju og kommer i to forskjellige størrelser, 25 x 55 cm eller 30 x 70 cm. Pris på forespørsel hos Illums Bolighus.

Jubilerende veggpryd

© bo-bedre.no

Biri Tapet feirer sitt 70-årsjubileum i år og Norway Says har i den anledning designet et nytt tapet for den norske bedriften. Klare Schee grunnla bedriften i 1938, og siden den gang har bedriften produsert og solgt tapet av havrehalm hentet fra egen åker. Vi gratulerer!

Ball Clock fra

© bo-bedre.no

1948 er et forfriskende alternativ til den tradisjonelle veggklokken.

Det er i år produsert

© bo-bedre.no

1000 jubileumseksemplarer av Pretzel Chair fra 1952 i forbindelse med Nelsons 100-års bursdag.

Stolen Coconut Chair

© bo-bedre.no

fra 1955, er typisk for 50-talls designen, enkel og med et begrenset utvalg materialer.

Dagsengen fra 1948

© bo-bedre.no

som George Nelson designet med tanke på sitt eget feriested på Long Island.

Den tredimensjonale

© bo-bedre.no

sofaen Marshmallow er fra 1956.

Arbeidsbordet Home Desk

© bo-bedre.no

fra 1958 var en design til kvinnen.

Fangarmer

© bo-bedre.no

i rustfritt stål. Spider heter denne magnetklypen fra Steltons serie explore. Her har designgruppen Jakob & Karsten Gudiksen gitt en ny og spennende form til den ofte litt traurige kjøleskapmagneten. Koster 349 kr hos Ting.

Bulende

© bo-bedre.no

Jeanette List Amstrup står bak vaseserien Bulbo som kom i fjor og som nå suppleres av en mega-size modell til både bord og gulv. De tykke runde formene leder tankene mot 1970-tallets brukskunsttrend, men vasen er nesten provoserende enkel i sin hverdagsestetikk. Vasen er 31,5 cm høy. Illums Bolighus.

Settekassene kommer

© bo-bedre.no

Curiosity Box er navnet på en ny fortolkning av den klassiske settekassen med rom i forskjellige størrelser. Den er designet av Hay, produsert i pleksiglass og fås i forskjellige versjoner med fem, seks eller syv rom. Alle kassene måler 50 x 60 cm og koster 575 kr hos Euklides.

Relaterte artikler