Nyheter Januar 2009

Jubileumsutgave

© bo-bedre.no

Serviset Origo designet av Alfredo Häberli for Iittala har 10-årsjubileum i år. I den anledning har designeren laget en bursdagsversjon av det kjente stripemønsteret.

Flisespikkeri

© bo-bedre.no

Den italienske mosaikkfliseprodusenten Bisazza har sluppet smakebiter av sin nye kolleksjon for 2009. Glass Flowers Blue heter denne designen av Carlo Dal Bianco.

Sofa med krage

© bo-bedre.no

Sofaen Duo er en nylansering fra LK Hjelle og Norway Says. I høy stilling fungerer sofaen som en romdeler og som et akustisk element. Veil. fra 36.000 kr.

Vasen Jackie,

© bo-bedre.no

designet av Åsa Jungnelius, 2900 kr, Kosta Boda.

Sjeselongen Karlstad

© bo-bedre.no

i svart skinn, 5950 kr, Ikea.

Verner Panton

© bo-bedre.no

Gold Spiral lampe, 6950 kr, Lyse Ideer.

Gull på veggen,

© bo-bedre.no

tapetet Duke’s, 1375 kr per meter, Omexco/Tannum.

Frisk retrodesign

© bo-bedre.no

Den norsk-japanske kunstnerduoen Danger Museum har nylig lansert porselensserviset Rio som de har laget i samarbeid med Figgjo. Designen har klare linjer tilbake til 50- og 60 tallet. Serviset vil koste fra 150 kr.

Snedig sidebord

© bo-bedre.no

IKEA har utvidet Stockholm-kolleksjonen. Vi falt for dette smarte sidebordet som er laget i hvit eller svart metall med en spennende detalj i tre. Koster 750 kr.

Nok en klassiker blir ny

© bo-bedre.no

GJ-stolen og bordet ble designet i 1963 av Grete Jalk. The GJ Chair ble like etterpå kjøpt opp av MoMA i New York. GJ Chair og GJ Nestingtable er igjen satt i produksjon av danske Lange production.

Lysende blader

© bo-bedre.no

Som et løvtre i vårsolen spiller lyset i lampen Superleaves som er designet av Villa Tosca Design for italienske Lumen center Italia. Lampen er produsert i lakkert metall og fås i hvitt, svart, grønt og rødt. Koster 8356 kr hos Møbelgalleriet.

En liten genistrek

© bo-bedre.no

En enkel stablestol ved første øyekast. Nederlandske Hella Jongerius har designet Rotterdam-stolen for Vitra. Stolen er en spennende kombinasjon av en solid trekonstruksjon og myke kurver av formpresset finér.

Luksuriøst og sofistikert

© bo-bedre.no

Den norsk-svenske tekstildesigneren Fanny Aronsens putekolleksjon har alle de karakteristiske materialene fra hennes univers som silke, velur og lin. Putene Helsing lanseres gjennom Kvadrat og koster 700 kr hos Tannum.

Kleskjede satser på tekstiler

© bo-bedre.no

H&M utvider konseptet og hiver seg inn i kampen om hjemmetekstilmarkedet og har skapt en spennende og frisk kolleksjon som er inndelt i fire stilretninger: Fargerik, grafisk, naturlig og klassisk. Pute, 79,75, hm.com

Ana-stolen

© bo-bedre.no

er en fantastisk konferansestol. Det ergonomisk utformede setet og stolryggen gjør den behagelig å sitte på over lengre tid.

Nøkkelen

© bo-bedre.no

fra Trio Fabrikker har de fleste av oss på knippet.

Glohaneserien

© bo-bedre.no

I 1955 kom Glohane, ovn-til-bord-produktet ble raskt et allemannseie.

Glohaneserien

© bo-bedre.no

Glohaneserien ble produsert i fargene: gul, svart,blågrønn og hvit og er fremdeles i daglig bruk i mange hjem. Kaffeserviset i ”Glohane” fikk gullmedalje på Triennalen i Milano i 1957.

Maya

© bo-bedre.no

ble designet i 1960 og siden da har designprisene strømmet inn.

Det riflede

© bo-bedre.no

føles også for mange som et gjensyn med et gammelt familiemedlem. Serviset ble produsert av Porsgrund Porselen fra 1952.

Peter Opsviks nye stol Penguin

© bo-bedre.no

Helt ny, fin og funksjonell norskdesignet stol som skiller seg ut fra mengden av spisebordstoler på markedet.

Lampen Porca Miseria

© bo-bedre.no

er designet av Ingo Maurer og koster fra 500.000 og oppover.

Elefanten fra Zzzoolight

© bo-bedre.no

  • Enkel og morsom lampe til barnerommet.
Chester fra Dark

© bo-bedre.no

Ny, polstret lampe fra produsenten Dark. Designet av Bert & Dennis, som er to unge designere fra Nederland. Den gir litt grøss-assosiasjoner til Chesterfieldsofaen, men er samtidig rocka og annerledes nok som lampe til at den sitter godt i hukommelsen etter å ha sett den en gang.

Kniven Santuko fra Tajiro

© bo-bedre.no

  • er laget av hele 63 lag med stål, og er smidd av ekte japanske samuraier.
Mokassers Hole in One

© bo-bedre.no

  • er en stol med fantastisk bra sittekomfort.
Müllers barkabinett

© bo-bedre.no

Noe mer eksklusivt å servere konjakken fra til gjestene skal du lete lenge etter. Kan fås i hele 200 forskjellige farger.