Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Nyheter Desember 2009

Vakker, fleksibel og slitesterk

© bo-bedre.no

Foster+Partners har designet spisebordet Arc for Molteni & Co. Foten er inspirert av moderne tekstilstrukturer laget i en blanding av sement og organiske fibre. Bordplaten er i herdet glass. Pris på forespørsel hos Falke Møbler.

Topp utseende og lydkvalitet

© bo-bedre.no

R2i har en stilsikker design og en fantastisk lydgjengivelse. Magasinet What Hi-Fi har satt stor pris på den og kåret R2i til ”Best buy 2009”. Vita Audios nye R2i koster veil. fra 4200 kr hos Njål Hansson.

Kjente former i nye farger

© bo-bedre.no

Arne Jacobsens design fra 1968 er blitt en evig klassiker. Nå er den kommet i en rekke nye friske farger og et rikt utvalg innsatser som begrenser vann- og ressursforbruket. Modellen er grønn på flere måter. 4497 kr, Shelby teknikk.

Miks og match mot hyllene

© bo-bedre.no

Mannen bak det kjente hyllesystemet Montana, Peter J. Lassen, har sammen med sin sønn Joakim Lassen skapt en serie småbord i den samme fargepaletten. De fås i tre ulike høyder hhv. 35, 45 og 75 cm. MP Mini koster fra 4479 kr.

Kunst til kjøleskapet

© bo-bedre.no

Spanske Original House har utviklet en serie magnetiske frontplater til kjøleskapet, vaskemaskinen og oppvaskmaskinen. Panelene er lette å montere, og utvalget er imponerende. Løsningen er billig, hvis man har lyst til å sprite opp hjemmets ellers anonyme harde hvitevarer. Alle opplysninger om forsendelse og priser får du hos originalhouse.es.

Skittentøyblomst

© bo-bedre.no

Ninfea er navnet på en trendy skittentøykurv fra italienske Guzzini. Designen har Roberto Giacomucci stått for. Luften kan sirkulere mellom lamellene, noe som betyr at skittentøyet ikke vil lukte. Fås i tre farger i tillegg til hvitt. Produsert i polypropylen og rommer 63 liter. Diam. 43 cm, h 65 cm, veil. 1185 kr, Designtorget.

Julegaven til den designinteresserte

© bo-bedre.no

Design på norsk ble utgitt første gang i 2005. Nå kommer den i en ny utgave, der utviklingen de siste fem årene er fanget opp. Forfatteren Ole Rikard Høisæther er magister i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Boken har rukket å bli pensum ved flere høyere utdanninger innen estetiske fag. Boken koster 399 kr og er utgitt på Cappelen Damm.

Arkitekttegnet håndtak

© bo-bedre.no

I samarbeid med danske Sanistål har Årstidene Arkitekter designet den nye dørvrideren Stick. Produktet ble tegnet til et dansk prosjekt, men kan nå bestilles gjennom Norsk Nøkkelservice as. Fås i tre tresorter og koster 830 kr per par.

Lys etter Gaudis pipe

© bo-bedre.no

Gubi har akkurat nå lansert en ny lampe designet til Gaudis hus Pedrera i Barcelona. Den spanske arkitekten Barba Corsini tegnet i 1955 deler av huset om til leiligheter. I den forbindelse tegnet han også noen møbler slik som denne lampen inspirert av Gaudis piper. Lampen koster 4495 kr hos Illums Bolighus.

Duft av høytid

© bo-bedre.no

Diptyque har laget tre julelysserier for årets sesong. Duftlysene furu, ristede kastanjer eller benzourt har en brenntid på minimum 50 timer og vil koste 455 kr hos Heaven Scent.

Hold orden på mobilen

© bo-bedre.no

Binbox er en ny serie fra Reisenthel, som hjelper deg å holde orden på skrivebordet. Denne Binbox XS kan både stå på bordet og brukes til oppbevaring av for eksempel skrivesaker. Men den lille hanken er super som oppheng når du skal lade mobilen. Binbox XS, 87 kr, reisenthel-shop.eu.

Skåler i keramikk

© bo-bedre.no

Blueclay fra Normann Copenhagen koster fra 425 kr hos dkno.as

Rå eleganse

© bo-bedre.no

Filosofi en bak varemerket Ak47 er å unngå utviklingen av det åpenbare og i stedet bevege seg ut i det ukjente. Målet er å kunne formgi enkle objekter som innehar en langvarig eleganse. Utfordringen hos Ak47 er å oppdage likevekten og språket mellom innovasjon, proporsjon, originalitet og brukervennlighet. Utepeisen fra Eldoform koster 30.870 kr.

150 år gammel klassiker til de minste

© bo-bedre.no

Thonets klassiker 214 er laget i en spesialtilpasset serie for barn. Café-stolen nr. 14, nå kjent som nr. 214 var et pionerprodukt innen moderne industridesign. Dette fordi både formspråket med de bøyde trekonstruksjonene og ideen om å kunne frakte demonterte stoler med skruer i små bokser, revolusjonerte markedet og åpnet for eff ektiv distribusjon. 3600 kr, hos Expo Nova.

Små bordklokker i keramikk

© bo-bedre.no

En serie små klokkeskulpturer designet av amerikanske George Nelson er endelig satt i produksjon. De er laget i fargeglasert keramikk med lakkerte metallvisere. De nye klokkene ble designet i 1948. H 18,7 til 22,4 cm, fra 1849 kr per stykk, Paustian.

Håndplukket til deg