Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Nå kan du bo på toppen av Holmenkollbakken

Tårnet forvandles til designleilighet i to netter.

Leier ut

© Felix Odell

Har tårnet i Holmenkollbakken Norges beste utsikt? Skiforeningen mener det, og har fått den 40 kvadratmeter store «toppleiligheten» innredet med det ypperste av norsk design for to døgns utleie i slutten av mars.

64 meter over bakken, der skihopperne vanligvis gjør seg klare til å hoppe, er det nå fritt frem for å sove, spise og leve den 26. og 27. mars - riktignok bare for to heldige vinnere.

Historie og design

© Felix Odell

Bak oppdraget med å plukke ut møbler, stoffer og interiørobjekter står stylist Melissa Hegge, som er interiørblogger. Hennes eget hjem er tidligere vist frem i Bo Bedre.

– Jeg har valgt møbler og designobjekter som viser bredden av norsk design i dag og flere av disse tror jeg blir norsk designs fremtidige ikoner, sier Hegge.

Blant møblene er spisestuestolen «Vang» av Andreas Engesvik og bordlampen «Lune», tegnet av Sverre Uhnger.
I tillegg har Melissa spilt på historien til Holmenkollen, med OL-plakaten fra 1952, som har fått en naturlig plass i leiligheten.

Får hoppe utfor

© Felix Odell

Overnattingsgjestene får servert middag i tårnet, eget skiteknikkurs i løypa, og de får prøve seg som skiskyttere.

Oppholdet avsluttes ved at gjestene forlater tårnet samme vei som hopperne bruker, i et 361 meter langt svev ned til bunnen av bakken. Men i motsetning til de profesjonelle blir overnattingsgjestene trygt hengende i en «zipline» hele veien ned.

Solnedgang

© Felix Odell

Utsikten over Oslo og solnedgangen er spektakulær.

Nye klassikere

© Felix Odell

Stolen Saddle Chair av Angell, Wyller & Aarset pryder inngangen til leiligheten. Bunadspleddet er designet av Andreas Engesvik.

Lampen heter Cloche og er designet av Lars Beller Fjetland.

Utsiktspunkt

© Felix Odell

Fra den oransje krakken SOL pall, designet av Andreas Engesvik, er det rimelig god oversikt nedover hoppbakken.

© Felix Odell

Krakken Pal designet av Hallgeir Homstvedt er brukt som nattbord. Lampen heter Lune og er designet av Sverre Uhnger.

Topptur hit?

© Felix Odell

Leiligheten har også en møblert takterrasse.

Konkurranse

© Felix Odell

Leiligheten i toppen av Holmenkollen er en del av Airbnbs «Night at», der helt uventede overnattingssteder blir gjort tilgjengelige for allmennheten.

Her finner du annonsen for oppholdet i Holmenkollen.

Det er imidlertid ikke vanlig utleie, men en konkurranse der du innen utgangen av 16. mars kan gå inn på annonsen og fortelle hvorfor du og en venn fortjener en natt i toppen av tårnet.

Til topps

© Felix Odell

Helt i toppen av skihoppet ligger leiligheten.

Relaterte artikler