Mikrotrend: Speil, speil!

Du trenger ikke tenke deg om mange ganger før du går til innkjøp av et speil til heimen. Bare gjør det!

På bildet: Hunting & Naruds Rise & Shine benytter vektprinsippet for å justere speilets plassering. De messingfargede plissé fra Atipico fungerer bedre som objekt enn som speil. Gridy Me mirror fra Menu er nydelig i sin enkelhet.

Om det er det evige #selfie-jaget som har fremtvunget dette mylderet av speil - trutmunnen må jo perfeksjoneres, må vite - vet vi ikke, men de reflekterende overflatene er overalt for tiden. Og det er i grunnen helt greit. For selv om vi ikke er overstadig interessert i å øve på poseringer eller dobbeltsjekke #ootd, så er det noe med disse flatene som besnærer. De reflekterer lys, javel, de forstørrer romfølelsen, ok, men de er også skulpturelle objekter som tilfører sanselighet til interiørene våre - og da snakker vi ikke bare til sminkebordet! Selve speilet er i økende tilfang av kobber og messing, eller er farget for å se sånn ut. I tillegg er det gjerne paret med granitt, marmor, smijern, tre eller ett av de nevnte gylne metallene for ekstra vakker effekt. Resultatene er uimotståelige - helt uavhengig av om de forteller oss at vi er de vakreste i landet her, eller ei.

1. Den unge norske designeren Bjørn van den Berg imponerte oss nylig med sine Aura av solid aluminium. 2. De gedigne Copper Mirrors av Hunting & Narud står støtt på steinblokker. 3. Speilet fra Bloomingville har fin kobberfarget ramme. 4. Bloomingville har farget speilet i gylne toner.

Til venstre: Kim Thome står bak denne høyreiste herligheten. Til høyre: Joachim Rasmussen står bak Disc Mirror for Atelier D'Exercices, en håndpolert aluminiums-plate på messingrør.