© bo-bedre.no

Mikrotrend: Snev av luksus

I et interiørlandskap der det er fokus på naturlige materialer og avslappet stil, er det på høy tid med litt "bling".

© bo-bedre.no

Diamanten er kvinnens beste venn, heter det, men i en tid der verden er preget av et ustabilt økonomisk klima, er det få som koster på seg den edle stenen. Trangen til å omgi seg med noe sjeldent, noe unikt, forsvinner imidlertid ikke med finansene. Den siste tiden har diamantformede objekter dukket opp i stadig økende grad, i form av geometriske trykk, mangekantede lamper, lysestaker og dekorelementer, og til og med som hårpryd og smykker.

Selv om diamanten tradisjonelt sett har prydet sistnevnte, er det nå interiørene våre som pynter seg med den. Den skal imidlertid, som i smykkene, bare være den lille prikken over i-en, detaljen som fullfører antrekket - les: interiøret - og skal på ingen måte bli verken overdådig eller prangende. Den skal kun være en enkel «statement» som gir deg akkurat det snevet av luksus du trenger.

På bildet ser du: Fra Emilie Greniers prosjekt Disquiet Luxurians, kantete proselensmugger fra Piet hein Eek, oxial-lampe fra SCP, mangekantet lampe fra House Doctor, Hays Kaleido-brett og kobber-lysestake fra Tom Dixon.