Mikrotrend: Sanselig servise

Borddekkingen - og ikke minst maten - blir spesielt fin med rustikt servise og fargede glass.

Ja, vi skjønner om du stiller deg noe tvilende til ingressens utsagn. Keramikkservise og fargede glass hører tross alt det brunoransje 70-tallet til. Men ikke nå lenger.
Michelin-restaurantene, fra Noma til Maaemo, var først ute, og begynte å samarbeide med keramikere om å designe restaurantenes egne, unike serviser. Og som med alle andre trender: Etter hvert når de «allmuen» (alle oss, altså) - og glade er vi for det!

Til venstre: Sara Skotte for Maaemo, til høyre Gurli Elbekgaard for Bagatelle.

Designere og kunsthåndverkere beveger seg for tiden over i hverandres sjangre, og av det blir det mange fine resultater. Norske Sara Skotte har designet for Maaemo, mens danske Gurli Elbekgaard nå dekker Bagatelles bord. Blant annet. Og om ikke vi kan dekke med nøyaktig det samme, finnes det veldig mange fine alternativer - heldigvis! Og på toppen av det hele får vi tatt oppvasken for hånd igjen, og det har vi jo, eh, lengtet lenge etter ...

Øverst til venstre: Håndlaget stentøy fra Chimalaya, til høyre: keramikktallerken fra Muubs. Nederst til venstre: Skåler fra House Doctor, til høyre fargede glass fra House Doctor.