© Produsentene

Mikrotrend: Keramikk

Let på loft, i kjeller eller på loppis, stikk innom en kunsthåndverkbutikk eller en bruktbutikk. Keramikk er sesongens heiteste interiørtilbehør!

Enkelte ting trodde du at du aldri skulle se igjen, du ble for lei den gangen det var "in". Likevel kommer det tilbake. Slengbukser og platåsko, store briller, grumsete farger, stormønstrete tapet, og nå: keramikk.

Hvorfor? Det henger sammen med den tendensen vi har sett en stund. Vi vil omgi oss med unike gjenstander, de skal ha en historie, de skal gjerne være håndlagede og litt "uperfekte", og de skal reflektere personligheten vår.

Les også: Kul keramikk

I tillegg har vi forstått at det er miksen av ulike materialer og strukturerte overflater som skaper sanselighet i hjemmene våre. Omgi deg med originaler fra den gang, eller finn frem til nåtidige keramikere. I våre stramme nordiske interiører kommer ta-og-føle-på-keramikken til sin rett.

© bo-bedre.no

Bilde over f.v.: Struktur fra lindform.se; lag på lag fra franske Adonde hos stilleben.dk; mugge fra Broste; røffe fat og skåler, Ajotto, fra framacph.com.

Hovedbilde: Dik Scheepers irregulære Pieces of Pi, Stilleben.dk