Mikrotrend: Det enkle liv

Nå er det det helt enkle livet som gjelder, også på gjenstandene vi omgir oss med. Og vi digger det!

På bildet: Vi vil ha ekte, enkle varer av tre, naturbust, hyssing og keramikk- som fra shopfolklore.com. Andreas Engesviks Vang for Tonning er enkel og ekte. Treasjetter fra Muubs. Amba Molly har tatt avstøpninger av ulike plastmugger og fusjonert dem i keramikk.

Vi leser Kinfolk. Shopper på slowfashionhouse.com. Melder oss på Food Studios-middager med kortreist og økologisk mat tilberedt på en åker/i et drivhus/uti skauen. Vi laster ned mindfulness-apper, baker surdeigsbrød, lager gulrotjuice og strikker. Surfer rundt på harvest.no og leser om Ronja Røverdatter-jenta som bor i en hule på Vestlandet. Kort sagt: Vi lengter etter en sloooow tilværelse. Okey, kanskje ikke alle. Men noe kan vi enes om: Vi vil ha det ekte. Det naturlige. Det nedstrippede og det ærlige.

På bildet: Vi lar også naturen hele oss - selvfølgelig - med naturlige, helst økologiske, produkter som aloe vera. Hjemmebakt? Klart det! Med utstyr fra slowfashionhouse.com.

Og alle disse strømningene gjenspeiler seg i gjenstandene våre. Shaker-stilen med sin nesten amish-aktige utstråling appellerer til oss mer enn noen gang. Behovet for nærhet til menneskene og gjenstandene vi omgir oss med får oss til å revurdere hvordan vi bruker både tiden og pengene våre. Og akkurat nå er det å samles rundt langbordet pyntet med artisjokker og fennikler, til et måltid tilberedt fra scratch, med hjemmebrygget øl i kannene, alt vi drømmer om.

Sanselig, håndlaget japansk keramikk fra craftslab.net.