©

Mikrotrend: Dekadent dekor

Glamouren som preget Art Nouveau og Art Deco er tilbake i all sin prakt. Oppdatert, selvfølgelig.

Voluminøse stoler hører til stilen, gjerne sammen med glassbord og gylne, overdimensjonerte pendellamper som her hos Baxter (til venstre). Liten kommode fra Chelsea Textiles, den grønne kaiser idell-lampen poduseres av Fritz Hansen, gullsettet er fra Tom Dixon.

Den touchet borti noe i fjor, storsatsingen fra Hollywood. The Great Gatsby, med sin svulstige ekstravaganse og storslagne interiører, åpnet for et behov som har ulmet litt i oss i det siste (joda, det har det, du bare visste det ikke): Vi vil ha glamour! For det er ikke bare Leo som trives i 1920-tallets dekadente omgivelser. De grafiske mønstrene, de mekaniske formene og de overdrevne dekoreringene tiltaler oss. Men vi stopper ikke der. Vi tar like godt med oss noe fra stilepoken før. Århundreskiftets Art Nouveau gjør seg også gjeldende nå, med sine overdådige botaniskinfluerte og eksotiske dekorasjoner. Det er nemlig fordelen med å gjenoppta noe fra fortiden; vi kan ta noe herfra og noe derfra. Og sammen blir det en herlig, eklektisk miks anno 2014. Så, blir det en ny visning av Woody Allens Midnight in Paris i kveld, kanskje? Definitivt.

1. Dekorativt speil fra Day Home. 2. Glass og messing er riktig i miksen. Fra When Objects Work og Michael Anastassiades. 3. Skulpturell lampe fra Restart Milano. 4. Serveringsbordet chariot av GamFratesi er oppdatert dekadanse fra Casamania.