Her er årets trendmaterialer

Røff betong mot varmt tre er en av årets fineste materialsammensetninger.

Tilbake til naturen
© bo-bedre.no

Skillet mellom ute og inne viskes stadig mer ut, og en stor trend for 2012 vil være å bruke råere og ekte materialer innendørs. Stein, tre og fjell inviteres inn i form av betong, ubehandlede treflater og organiske former. Røff betong mot varmt tre er et vakkert eksempel i denne boligen.

Rå planker
© Edra

Levende materialer skaper ro og harmoni rundt oss.
Hyllesystemet Peasagi Italiani fra Edra er dekket av massive mahognibord. Her spiller materialene virkelig hovedrollen. Pris ennå ikke fastsatt, Expo Nova.

Organiske materialer
© Elvang

En enkel måte å få litt organiske materialer inn i hjemmet på, er å investere i noen gode puter og pledd. Disse er fra Elvang, og er laget av alpakka fra Peru.

Betongaktig overfalte
© Lightyears

Trenden viser at vi ønsker mer komfort i boligene våre. Naturmaterialene er ofte vedlikeholdsfrie, og støtter dermed opp om en komfortabel livsstil.
Caravaggio-lampene til Cecilie Manz har kommet i en ny, matt lakk som gir lampen stofflighet og dybde. Fås i tre farger og tre størrelser. Fra 1595 kr, Lightyears.

Varige materialer
© Normann Copenhagen

Naturlige materialer og farger føles mer tidløst og gir et inntrykk av at ting er varig. Fatet Warm er designet av Ole Jensen og laget av stentøy. 360 kr for lite og 600 kr for stort, Normann Copenhagen.

Trygge omgivelser
© Tom Dixon

Vi vil tilbake til noe ekte som kan tas og føles på. Nærhet til naturen gir oss trygghet og representerer noe vi kjenner oss igjen i.
Den vakre eikebenken Slab bench fra Tom Dixon. 11 600 kr, Illums Bolighus.

Tepper med tekstur
© Ruckstuhl

Ruckstuhl lager kvalitetstepper av naturlige materialer. Teppet Satura kommer i fire størrelser, fra 19 540 kr, Paustian.

Komfortable møbler
© de Sede

Den store skinnsofaen DS 196, designet av Gordon Guillaumier for de Sede, er et typisk eksempel fra Milanomessen på møbler som inviterer til komfort og hjemmehygge.
Fra 60 000 kr, Illums Bolighus.

Fat med rå look
© H. Skjalm

Fatene ser ut som de er laget i støpejern, men er faktisk i svartmalt aluminium. Fra 59 kr til 389 kr, H. Skjalm P/Olivias Hus.