Fyll søndagsturen med norsk design

Få visuelt påfyll på søndagsturen med DogAs nye designkart i lommen og utstilling på Tjuvholmen.

Nytt designhotell
© The Thief

Når siste del av Tjuvholmen står ferdig neste år, blir Petter Stordalens nye hotell The Thief en ny designdestinasjon i Oslo. I samarbeid med Design- og arkitektursenteret (DogA) har han samlet spennende norsk og utenlandsk design til hotellinnredningen. Denne uken fikk pressen en sniktitt på noen av de norske designproduktene, og utstillingen er åpen for publikum søndag 13. mai og søndag 20. mai.

Lyslykt av Vibeke Skar og Ida Noemi
© Kaja Bruskeland

Det som på prosjektbildene av hotellet ser ut som en stemningsfull takterrasse, blir lyssatt med den vakre lykten til Vibeke Skar og Ida Noemi. Skar er allerede etablert som designer og glassblåser, mens Ida Noemi er et friskt pust i den nye, norske designkretsen.

The Thief - restaurant med norsk designbelysning
© The Thief

Restauranten The Thief skal drives av Johnny Eikefjord, mannen bak Restaurant Eik, Eik Annen Etage og Fjord. På borden skal Magnus Pettersens nydelige lampe stå.

Lampen Tint  av Magnus Pettersen
© bo-bedre.no

Lampen Tint er laget av Magnus Pettersen, et nydelig produkt vi falt for første gang vi så den på designmessen 100% design i London. Pettersen har brukt betong og glass, materialer som ofte brukes i arkitektur, til å skapt en formsterk og stemningsskapende lampe.

Glassdesign på hotellrommene
© The Thief

Hotellrommene i The Thief er mørke og eksklusive. Anne Haavinds vakre, oransje vase lyser opp rommet.

Anne Haavinds Unica-vase
© bo-bedre.no

Anne Haavinds Unica-vaser kommer i ulike varianter, men alle er produsert av glassblåsere i Böhmen. Krystallvasene rulles rundt i vått avispapir før de poleres i fire omganger.

Stordalens designsamarbeid
© Grete Sivertsen/Bo Bedre

Petter Stordalen var selv tilstede på utstillingen og presentasjonen av samarbeidet mellom The Thief og DogA. Han var svært begeistret for listen som kurator Benedicte Sunde har laget over norske designprodukter. Noen av dem er allerede bestilt i stort kvanta til det nye hotellet, som åpner i januar 2013.

Designdestinasjoner i Oslo
© bo-bedre.no

Sammen med DogA og Vulkan har hotellet The Thief laget et nytt oslokart over gåturer i sentrum med gode opplevelser av kontraster, kvalitet, kunst og design. En super måte å få øynene opp for Oslos nye bydeler!

Kartet er tilgjengelig blant annet på DogA i Hausmannsgate.