Design med omtanke

Økologi, rettferdig handel og bærekraftighet er fremtidens viktige elementer for hjemmeinnredning. Planter som gir godt inneklima får også en oppblomstring.

Solid og levende
© Anders Schønnemann

Bland godt håndverk og levende materialer, handle rettferdig - fairtrade - og se etter miljømerkede alternativer.

Vi elsker den håndsnekrede benken i eiketre fra Blendwerk, som har fått besøk av gulvlampen Lathe. Lampen er håndlaget i India etter fairtrade-prinsipper, Materdesign.com. Krakken er fairtrade og er håndlaget av FSC-sertifisert tre, Triptrap.dk.

Det avlange brettet og lysestaken i FSC-sertifisert tre myker opp i et stramt interiør, Muniodesign.com. Den store skålen er håndlaget i Zimbabwe. Veggmalingen er også miljømerket, Flutex 5S, i fargen Memory fra Flügger.

Alle plantene i denne saken har en luftrensende effekt som forbedrer inneklimaet og reduserer CO2-nivået.

Støtt kvinner i den tredje verden
© Anders Schønnemann

Pute med broderi, sydd i hamp som kvinner i Sørøst-Kina selv sår, høster og vever. Treskålen Worm er håndskåret i Ghana av bærekraftig tre. Fabrikken der hjelper lokalsamfunnet med strøm og rent vann via treproduksjonen, alt fra Fairtradedesigners.com.

Krusene Choppin Cups er designet av Simo Serpola, og er håndskåret i tre. Vi håper de snart kommer i produksjon! Fra Muuto.com.

Håndstrikket serviett i spunnet nesletråd og skje håndskåret i kuhorn er begge fra Nepal.

Kule kombinasjoner
© Anders Schønnemann

Ta med håndlagede minner hjem fra reiser, og se kule kombinasjoner oppstå i interiøret.

Fatet i stentøy er håndlaget i Nepal. Det ovale svarte brettet er laget i mangotre, Materdesign.com, og står i fin kontrast til den hvite keramikktallerkenen, som er håndlaget i Thailand, Fairtrading.dk.

Den lille skålen med avlangt fat er fra Fairtradedesigners.com, mens den store bollen er håndlaget i stein fra Zimbabwe. Muggen i stentøy er håndlaget av pottemakere i Nepal.

Serveringsbrettet og esken Tea Time, til te og teposer, er begge designet av VE2, Triptrap.dk.

Planten, som kalles grønnrenner, kan du lett knipe skudd av og sette i potter med jord - en rask og billig måte å skape din egen grønne oase!

Veggreoler, sidebord eller loungesett?
© Anders Schønnemann

Kall det hva du vil, og lek med multifunksjonelle bokser, håndlaget av mangotre i India etter fairtrade-prinsipper. Fås i fire størrelser og ulike utførelser; natur, svart og grå, Materdesign.com.

Trebollen Bowl, som er fylt med bregner, er håndskåret på Bali, Muubs. Lampen Grow Lamp, som settes i jorden med et spyd, er designet av Niklas Kull. Den er ennå ikke i produksjon, Muuto.com.

Kantede lysestaker i ulike bergarter har vi funnet hos Fairtrade-designers.com. Miljømerket veggmaling, Flutex 5S, i fargen Memory, fra Flügger.

Lek med planter
© Anders Schønnemann

Den fleksible hyllen Nomad er designet av VE2 og er laget i FSC-sertifisert eik, Triptrap.dk. I hyllen har vi satt en oval kurv i palmetre, designet av Piet Hein Eek, håndlaget i Vietnam, Nordvestpassasjen.no.

Dekorasjonskulen i teak og tallerkenene i tre er håndskåret på Bali, begge fra Muubs. I kurven vokser ulike typer bregner. I keramikkskålen, et herlig gjensyn med filodendron.

Stolen, Shell Dining Chair, er designet av Michael Dreeben og håndlaget i India av såpevasket eik og gjenbrukt lær, Materdesign.com.

Veggmalingen er miljø-merket, Flutex 5S, i fargen Chest fra Flügger.