Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Design med omtanke

Økologi, rettferdig handel og bærekraftighet er fremtidens viktige elementer for hjemmeinnredning. Planter som gir godt inneklima får også en oppblomstring.

Solid og levende

© Anders Schønnemann

Bland godt håndverk og levende materialer, handle rettferdig - fairtrade - og se etter miljømerkede alternativer.

Vi elsker den håndsnekrede benken i eiketre fra Blendwerk, som har fått besøk av gulvlampen Lathe. Lampen er håndlaget i India etter fairtrade-prinsipper, Materdesign.com. Krakken er fairtrade og er håndlaget av FSC-sertifisert tre, Triptrap.dk.

Det avlange brettet og lysestaken i FSC-sertifisert tre myker opp i et stramt interiør, Muniodesign.com. Den store skålen er håndlaget i Zimbabwe. Veggmalingen er også miljømerket, Flutex 5S, i fargen Memory fra Flügger.

Alle plantene i denne saken har en luftrensende effekt som forbedrer inneklimaet og reduserer CO2-nivået.

Støtt kvinner i den tredje verden

© Anders Schønnemann

Pute med broderi, sydd i hamp som kvinner i Sørøst-Kina selv sår, høster og vever. Treskålen Worm er håndskåret i Ghana av bærekraftig tre. Fabrikken der hjelper lokalsamfunnet med strøm og rent vann via treproduksjonen, alt fra Fairtradedesigners.com.

Krusene Choppin Cups er designet av Simo Serpola, og er håndskåret i tre. Vi håper de snart kommer i produksjon! Fra Muuto.com.

Håndstrikket serviett i spunnet nesletråd og skje håndskåret i kuhorn er begge fra Nepal.

Kule kombinasjoner

© Anders Schønnemann

Ta med håndlagede minner hjem fra reiser, og se kule kombinasjoner oppstå i interiøret.

Fatet i stentøy er håndlaget i Nepal. Det ovale svarte brettet er laget i mangotre, Materdesign.com, og står i fin kontrast til den hvite keramikktallerkenen, som er håndlaget i Thailand, Fairtrading.dk.

Den lille skålen med avlangt fat er fra Fairtradedesigners.com, mens den store bollen er håndlaget i stein fra Zimbabwe. Muggen i stentøy er håndlaget av pottemakere i Nepal.

Serveringsbrettet og esken Tea Time, til te og teposer, er begge designet av VE2, Triptrap.dk.

Planten, som kalles grønnrenner, kan du lett knipe skudd av og sette i potter med jord - en rask og billig måte å skape din egen grønne oase!

Veggreoler, sidebord eller loungesett?

© Anders Schønnemann

Kall det hva du vil, og lek med multifunksjonelle bokser, håndlaget av mangotre i India etter fairtrade-prinsipper. Fås i fire størrelser og ulike utførelser; natur, svart og grå, Materdesign.com.

Trebollen Bowl, som er fylt med bregner, er håndskåret på Bali, Muubs. Lampen Grow Lamp, som settes i jorden med et spyd, er designet av Niklas Kull. Den er ennå ikke i produksjon, Muuto.com.

Kantede lysestaker i ulike bergarter har vi funnet hos Fairtrade-designers.com. Miljømerket veggmaling, Flutex 5S, i fargen Memory, fra Flügger.

Lek med planter

© Anders Schønnemann

Den fleksible hyllen Nomad er designet av VE2 og er laget i FSC-sertifisert eik, Triptrap.dk. I hyllen har vi satt en oval kurv i palmetre, designet av Piet Hein Eek, håndlaget i Vietnam, Nordvestpassasjen.no.

Dekorasjonskulen i teak og tallerkenene i tre er håndskåret på Bali, begge fra Muubs. I kurven vokser ulike typer bregner. I keramikkskålen, et herlig gjensyn med filodendron.

Stolen, Shell Dining Chair, er designet av Michael Dreeben og håndlaget i India av såpevasket eik og gjenbrukt lær, Materdesign.com.

Veggmalingen er miljø-merket, Flutex 5S, i fargen Chest fra Flügger.

Relaterte artikler