Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Årets farger og materialer

Resirkulerte møbler og en fargeskala fra 70-tallet vil gi liv og sjel til hjemmene våre i år.

Retrofarger og resirkulert tre

© Torben Petersen/oncovercph.com

Resirkulerte møbler og bærekraftige materialer i solid tre er hot! Fokus på miljøvennlig produksjon og gjenbruk blir en av årets sterkeste trender. Kombinert med en fargeskala inspirert av syttitallet, oppstår det et varmt og humørfylt uttrykk, som i denne boligen. Her er veggen kledd med gamle gulvbord, og de vekslende overflatene, tresortene og fargene skaper etdynamisk spill. Klikk videre og se flere eksempler på trenden.

Mer farger hjemme

© Sarah Cameron Sørensen

I 2011 blir vi mer åpne for å ta farger inn i hjemmene våre. Dette kjøkkenet er innredet med et knalloransje Pirelli-gulv, som gir glød og krakter til rommet.

Grumsete 70-tallsfarger

© Vitra

Vitras nye, retroaktige fargepalett er talende for den nye fargetrenden. Paletten, som skal gjelde for alle nye Vitra-produkter, er utarbeidet av designer Hella Jongerius. Fargeskalaen er basert på gråtoner, noe som gjør at fargene får et li tt grumsete u ttrykk.

  • Denne gråheten ser man igjen i selv de røde og oransje produktene våre, sier Loni Barstein, daglig leder i Vitra i Norge. På bildet ser du et knippe Eames-stoler kledd i Vitras nye, retroaktige fargepalett.
Oransje trendfarge

© Hay/Verner Panton

Retropaletten gir et spesielt, men samtidig tidløst uttrykk. Fargene kan kombineres med veldig mange andre nyanser, og er derfor veldig anvendelige. Oransje blir en av årets trendfarger. Den sterke fargen tones ned i kombinasjon med dusere farger, som grått.

Putene er fra Hay. Lampen Wire fra Verner Panton har akkurat den riktige oransjefargen, i tillegg til et kult uttrykk!

Tre - nytt og gammelt

© Produsentene

Vi kommer til å se enda mer innslag av tre i 2011 - gjerne i form av hele vegger dekket med resirkulert tre. Har du ikke tilgang på gamle materialer, går det an å jukse med en fototapet, som den kule varianten til høyre, fra Piet Hein Eek.

Spisebordet Keep fra Muuto representerer gjenbruk på sitt beste - laget av restmaterialer fra møbelproduksjon. Metallbånd holder treklossene sammen.

Klappstolen fra Magis ble designet i 1979 av Marc Berthier, og redesignet i 2010.

Kontraster

© Marimekko/Ditte Fischer

Iøynefallende former på tilbehøret gir rommet karakter, og grafiske mønstre i svart og hvitt er typiske for retrotrenden. Koppen er fra Marimekko. Vasen og bollen er fra Ditte Fischer

Strikket tilbehør

© Ferm Living

Grovstrikk skaper spennende teksturer på tilbehøret, og okergult gir de rette retrovibbene. Puff og koppholder fra Ferm Living.

Se alle årets trender

© BO BEDRE

I BO BEDREs januarutgave 2011 kan du se to hjem som har tatt i bruk trenden med gjenbrukstre og retrofarger på en fantastisk måte. I tillegg får du en innføring i de to andre trendene vi i BO BEDRE anser som de viktigste for 2011. Magasinet er i salgt ut måneden.