Norsk designhotell kan ta gull

Scandic Vulkan i Oslo er nominert i den internasjonale konkurransen European Hotel Design Awards. Se hvorfor her!

Prestisjetung kategori
© Erik Nissen Johansen

Scandic Vulkan ligger på Grünerløkka, og er nominert for beste lobby, lounge og publikumsområder. Superbude og 25 Hours i Hamburg, Hilton i Barcelona, Citizen M i Glasgow og Belgraves i London er også nominert, og vinneren kåres på Park Plaza Westminster Bridge i London 20. november.

- Stor anerkjennelse
© Erik Nissen Johansen
  • Bare å bli nominert er en stor anerkjennelse både for hotellet og for oss som designere, sier kreativ leder for designbyrået Stylt Trampoli, Erik Nissen Johansen.
Fargerikt
© Erik Nissen Johansen

Svenske Stylt Trampoli har stått for designhotellets innredning, restaurantkonsept og grafiske profil.

Historisk inspirert
© Erik Nissen Johansen

Designbyrået har hentet inspirasjon til prosjektet fra det gamle jernverket Vulkan som tidligere lå hvor hotellet er plassert i dag.

Hyller gammelt jernverk i navn og design
© Erik Nissen Johansen

Under ledelse av norske Nissen Johansen, har Stylt Trampoli innredet hotellet som en hyllest til fabrikken som i sin tid bygget broer - derav det industrielle preget.

Kunstprosjekt
© Erik Nissen Johansen

Prosjektet er også et samarbeid mellom de kreative høyskolen i området, hvor studenter fra Kunsthøgskolen, Westerdals School of Communication, Arkitekt- og designhøgskolen i Oslo, Dansens Hus m.fl. har fått frie tøyler til å utfolde seg kreativt innenfor hotellets fire vegger. Målet er å gi Vulkan-området nytt liv gjennom kunstnerlig samarbeid.

Område i utvikling
© Erik Nissen Johansen
  • Vi ser Scandic Vulkan som en spennende arena der Norges framtidige kreative stjerner får anledning til å uttrykke seg, sier Nissen Johansen.
Tar vare på omgivelsene
© Erik Nissen Johansen
  • At hotellet tar sine omgivelser og menneskene som bor og arbeider der på alvor er en av årsakene til framgangen, sier lederen for Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.
Tenker nytt
© Erik Nissen Johansen

Nissen Johansen og hans kolleger i Stylt Trampoli har spesialisert seg på storytelling for hotell- og restaurantbransjen, og har brukt de siste 20 årene på å bringe kreative og nyskapende løsninger til bransjen. Deres designkonsept for Radisson Sonya Hotel i St. Petersburg i Russland var basert på den klassike romanen ”Forbrytelse og straff” av Dostojevskij.

Designveteraner
© Erik Nissen Johansen

Stylt Trampoli har vunnet den prestisjetunge designprisen tidligere. I 2008 fikk Villa JC Stevens på Stenungsbaden Yacht Club i Sverige prisen for Europas beste konferanse- og møtelokalet.

Følg med videre:
© Erik Nissen Johansen

Les mer om konkurransen på Sleep 2012.

Se flere bilder av Scandic Vulkan og andre prosjekter på Stylt Trampolis egnehjemmesider, og besøk selve hotellet her.

Les også:
© Bo Bedre

Du kan lese mer om Scandic Vulkan i september 2012-utgaven av Bo Bedre.