Hjemmelagde designmøbler

Hvor langt er du villig til å gå for å få en personlig stil? Se produktene som er ment å se hjemmelagde ut.

Personlig uttrykk - hjemmelaget stil

© Produsenten

Hvor langt er du villig til å gå i jakten på et unikt og personlig uttrykk? Vi tørster etter design som ser ut som om den er skapt spesielt til oss. Men de mest vågale tyr til designprodukter som ser ut som noe vi selv har laget. Klikk videre og se de sprelske ideene!

Bord av bokstabel

© Richard Hutten

Book Table er rett og slett laget av en bunke bøker. Bordet er et av prosjektene i limited serien-Layers som designer Richard Hutten skapte for et par år siden.

Byggesett

© Artek

Designer og provokatør Enzo Mari står bak mer enn 2000 prosjekter som har markert seg i designhistorien. Hans Sedia 1 Chairs fra 1974 produseres nå for første gang av finske Artek og leveres som samlesett- deler, søm og en byggeveiledning.

Stol av plastelina

© Hunn Wai

Three from One er stoler som først er skilt fra hverandre og deretter satt sammen igjen med modelleire. Kinesiske Hunn Wai har med utgangspunkt i et nesten ikonisk design skapt en helt ny form for estetikk.

Åpne skuffen med et smil

© Pudelskern

Det nye skuffemøbelet fra østerrikske Pudelskern ser enkelt og stramt ut på utsiden - helt til du åpner skuffene. Tapetsert med ulike mønstre, gir de et morsomt, decoupage-aktig og personlig uttrykk.

Utskåret trefat

© FairTrade Designers

FairTrade Designers står bak fatet Integrate, som er håndlaget lokalt av bærekraftig tre fra Ghana. Fatet har en liten skål integrert i overflaten, og konstruksjonen leker med sansene våre. Vi blir forvirret over at de to skålene faktisk henger sammen.

Strikkende klokke

© Siren Elise Wilhelmsen

Denne klokken gir selve tiden en ny form - i form av et skjerf! Strikkeklokken som måler og registrerer tiden tredimensjonelt i garn. Prosjektet kan best beskrives som en kombinasjon av en strikkemaskin og et veggur.
Med Knitting Clock har den norske designeren Siren Elise Wilhelmsen fått Time to Design - New Talent Award for 2010. Med et filosofisk utgangspunkt angriper hun et felles vilkår og prøver å formgi et usynlig fenomen i livet.

Håndlaget gjenbruk

© Victoria Ladefoged

Victoria Ladefogeds produkter er håndlaget av gjenbruksmaterialer. Designen hennes har røtter i kunsthåndverk. Den er enkel med innslag av humor og lek. Elefanten er en del av Crafts Collection 14.

Relaterte artikler