Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Tyvaktig godt design

Glasskjærer med smykkeoppbevaring er blant designfavorittene til Norway Says-grunnlegger Andreas Engesvik.

© Iittala

"Birds" er Matti Klenells nyeste 2010-produkt for Iittala.

  • Jeg synes disse er vakre og tøffe på en gang. Matti kommer inn i rekken etter store glasskunstnere som Toikka, Vigna og Pentinen. Oppbevaringsmuligheten tilfører dem noe nytt, ettersom dette er Skjærer som liker å stjele og gjemme blanke ting - som for eksempel smykker.

© Cappellini

Stolen BAC ble lansert av Cappellini i 2009 og er designet av Jasper Morrison.

  • Dette er enda et eksempel på minimal eleganse fra Jasper Morrison. Massiv ask og nesten en take på Wegners Y- stol. Stolen alle designere drømmer om å formgi. Hatten av for JM - igjen og igjen.

© Alessi

Espressokannen Pina er produsert av Alessi i 2006.

  • Pina er tegnet av Shane Schneck, en kollega i Stockholm, mens han jobbet hos Piero Lissoni. Et utsøkt produkt, bestandig i kvalitet, stille og aldri prangende som gjenstand. Visuell orden som start på dagen! Bør vaskes rett etter bruk, og brukes hver dag for best resultat!

© GamFratesi

Skrivepulten Rewrite er en prototype fra 2009, designet av GamFratesi. Den er utformet med en høy skjerm i front, slik at man får følelsen av å sitte inne i en boble.

  • GamFratesi er et ungt og talentfullt designerpar som holder til i Danmark. Rewrite er formmessig poetisk, med fremmed form og uvant materiale, knadd sammen med kjent arketype - interessant og dristig. Denne bør plukkes opp av en produsent.

© Flos

Lampen Splügen Bräu ble designet i 1961, av Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni. Produsenten er Flos.

  • Trykkdreiet polert aluminium - denne lampen er et et refleksjonsstudium. Dette er forminnovasjon - tidlig og enestående, som alt annet fra Castiglioni-brødrene.

© Gustavsberg

The Springer er en figurin i keramikk som den svenske designeren Stig Lindberg (1916 - 1982).

  • Lindberg var Sveriges største studiokeramiker, og denne figurinen er laget for svenske Gustavsberg. Det er en urform i leire - et undervurdert materiale blant designere. Figurin som kategori er viktig å anerkjenne - her holdes det frem som ren formglede.

© Stelton

Bestikket Una ble designet av Tias Eckhoff i 1973, og produseres nå av Stelton.

  • Sunn, nordisk human modernisme. Vennlig, funksjonelt og gjennomarbeidet. Norsk arvesølv - nå på danske hender, dessverre. Tias Eckhoff formgir på det aller høyeste nivået, med rutine, eleganse og unik smak.

© Norway Says

Andreas Engesvik (1970) grunnla designkollektivet Norway Says i 2000, som etter 10 suksessfulle år nå er oppløst.

Andreas har en Bachelor i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen, og har studert design ved Kunsthøgskolen i Bergen. I 2000, samme år som han avsluttet sin BA honours, etablerte han Studio Andreas Engesvik.

Nå har han igjen blåst liv i foretaket, og jobber med en rekke ulike prosjekter innen alt fra møbel og tableware til industridesign for ulike internasjonale produsenter. Akkurat nå er han aktuell med nye produkter for blant andre Muuto, & Tradition, og Menu.

Håndplukket til deg