Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Sveriges hippeste designergruppe

Fire kreative designere har på få år gjort Front til Sveriges hippeste designergruppe. Og alle er kvinner ...

200705_9designere_15802_full.jpg

© bo-bedre.no

Det er bare tre år siden de fire kvinnene, Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken, Anna Lindgren og Katja Sävström, bestemte seg for å starte eget designfirma.

Deres første prosjekt gikk ut på å innlemme dyr i arbeidet sitt. “Design by Animals” resulterte bl.a. i et tapetmønster med utgangspunkt i en rotte. Etter flere utstillinger, innredningsoppdrag og prosjekter fikk Front for alvor et navn i 2006. Først med en serie av produkter for den svenske møbelprodusenten Materia og deretter for det nederlandske firmaet Moooi.

For Materia designet Front en kolleksjon som tok utgangspunkt i hverdagsprodukter, men med en tvist, bl.a. en papirkurv som kan utvide seg. For Moooi lagde Front en serie av produkter med dyr som modeller, deriblant en lampe designet som
en hest.

Og Front har nærmest spesialisert seg i å arbeide med kjente objekter, som de designer videre på. For Vlaemsch har de redesignet den klassiske hvite plaststolen og skapt en eksklusiv hagestol.

Relaterte artikler