Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Naoto Fukasawa - vil skape en mer oversiktlig verden

Vår tids store minimalist Naoto Fukasawa mestrer kunsten å skape enkel og funksjonell design, uten at det blir kjedelig. Fukasawa vil skape en mer oversiktlig verden.

200705_9designere_16403_full.jpg

© bo-bedre.no

Hvis du sverger til minimalistisk innredning og ikke kjenner navnet Naoto Fukasawa, bør du nok skrive deg det bak øret. Den japanske designeren er en moderne fortolker av den stramme og rene stilen, og med en ny, minimalistisk trend på vei er Naoto Fukasawa blitt et spesielt hett navn i designbransjen.

I de siste årene har han designet en lang rekke møbler for store italienske produsenter som B&B, Driade, Magis, Artemide, Danese og Boffi. Best kjent er hans vegghengte cd-spiller for det japanske firmaet Muji og serien av møbler for B&B Italia, som ble lansert i 2006. Naoto Fukasawa er født i Yamanashi i Japan i 1956 og tok sin designutdannelse fra Tama Art University med hovedfag i kunst og 3D-design i 1980.

Inntil 1989 arbeidet han for Seiko-Epson Corp., men forlot Japan og flyttet til San Francisco for å arbeide for et den gangen beskjedent firma med bare 15 ansatte ved navn ID two. Dette firmaet heter nå IDEO, er kjent over det meste av verden og har over 450 ansatte. Etter åtte år hos IDEO i USA vendte han i 1996 tilbake til Japan for å starte en avdeling i Tokyo.

Et par år senere grunnla han sitt eget firma, Naoto Fukasawa Design og gikk samtidig inn i styret til Muji. I 2003 etablerte han et nytt varemerke, Plusminuszero, som designer elektroniske produkter til hjemmet. Produktene hans har vunnet over 50 priser i Europa og USA, og anerkjennelsen skyldes først og fremst hans subtile formspråk som, akkurat som han selv, er rolig og veloverveid. Hans design har ikke til hensikt å revolusjonere verden, men gjøre den enklere og mer oversiktlig.

Håndplukket til deg