Marimekko når nye høyder

Bokstavelig talt - den finske tekstilgiganten har nemlig inngått et samarbeid med flyselskapet Finnair.

Tar til skyene
© Finnair/Marimekko

Fra våren 2013 vil Marimekkos klassiske mønstre bli å finne på tekstiler og dekketøy på alle Finnair fly.

Samarbeidet strekker seg over tre år, og i denne perioden vil også utvalgte og eksklusive Marimekko-produkter kunne kjøpes av Finnair sine passasjerer.

Finner på vinger
© Finnair/Marimekko

Den finske tekstilgigantens kreasjoner vil også pryde to av Finnair sine langdistanse fly. Maija Isolas ikoniske Unikko print fra 1964 er allerede å se på en Airbus A340 som flyr mellom Helsinki og Finnair sine destinasjoner i Asia.

Et nytt fly blir kledd i Marimekko sin drakt i løpet av våren 2013.

Ønsker å overraske
© Finnair/Marimekko
  • Vi har i senere tid ønsket å knytte Marimekkos fargerike design og mote opp mot nye arenaer og kunstformer som ballett, moderne dans og visuell kunst. Nå er tiden kommet for å gøre noe overraskende i skyene, sier Mika Ihamuotila, Marimekko president og administrerende direktør, i en pressemelding.

  • Jeg tror dette designsamarbeidet vil bringe glede, sinnsro og nydelige minner til den hektiske og ofte grå flyturen.

Ut i verden
© Finnair/Marimekko

Marimekko-sjefen understreker også at samarbeidet er et viktig element i den finske tekstilgigantens ønske om videre vekst, særlig i Asia.

Design i vinden
© Finnair/Marimekko

Ifølge administrerende direktør i Finnair, Mika Vehviläinen, er samarbeidet helt i tråd med flyselskapet sine ambisjoner.

  • Vårt mål er å bli et designflyselkskap, og å gi våre kunder en unik opplevelse som spiller på alle fem sansene. Samarbeidet med Marimekko er et viktig steg mot dette målet, sier Vehviläinen.