Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Her er lesernes designfavoritt!

En gammel klassiker vant Leserprisen i BO BEDREs designpris 2011. Se alle vinnerne her!

Planet er lesernes designfavoritt!

© Fora Form

BO BEDREs lesere har kåret stolen Planet av Sven Ivar Dysthe til sin norske designfavoritt. Klassikeren fra 1965 ble relansert i 2002, og danket ut flere andre designikoner i avstemningen på bo-bedre.no

Vant pris 46 år senere

© Elisabeth Sperre Alnes

Sven Ivar Dysthe, her fra prisutdelingen med konen Trinelise Dysthe, er svært glad for at Fora Form valgte å gjenoppta produksjonen av Planet. Stolen begynte som en lek med hele sirkler, og endte som et designikon.

Se alle bildene fra prisutdelingen og festen!

BO BEDREs designpris

© Elisabeth Sperre Alnes

BO BEDREs designpris deles ut for tredje år på rad fra Ekebergrestauranten i Oslo, der vinnerne i seks kategorier ble feiret. Klikk videre og se kveldens andre designvinnere!

Årets lampe

© Established & Sons

Bordlampen Lighthouse er designet av de franske brødrene Ronan og Erwan Bouroullec for Established & Sons. Den lille fyrlykten gir et nydelig stemningslys. Det er noe utrolig vakkert over det florlette uttrykket i kuppelen mot den klippefaste foten i stein. En unik og overraskende lampe i materialer som kler hverandre usedvanlig godt.

"Juryen er imponert og glad over å se en så skulpturell lampe, fremstilt med gammelt og sofistikert håndverk i kombinasjon med moderne teknologi. Det er en miks av teknikker og materialer som gir et vakkert, lett og overraskende uttrykk", sier juryen om Lighthouse.

Årets design

© Moroso

Prisen for årets design gikk til spanske Patricia Urquiola for stolen Klara, designet for Moroso. Stolen ble første gang vist på Milano-messen i 2010. Klara er en elegant og lett trestol. Den har en funksjonell form som sender tankene tilbake til 20-tallets bruk av vevet siv. Ny teknologi og nye materialer gjør designen hyperaktuell.

Et funksjonelt og teknisk godt møbel med tydelig formspråk. Objektet viser nytenking, samtidig som det har høy bruksverdi. Juryen synes produktet har personlighet, og beskriver det som originalt, humoristisk og annerledes - toneangivende for fjoråret med sitt tegneserieaktige uttrykk", sier juryen.

Grønn design

© Håg

Prisen for grønt design gikk i år til Håg, som også har mottatt miljømerket Svanen for sin arbeidsstol Håg Capisco. Allerede i 1995 startet Håg med å sette miljø høyt på dagsordenen, ved blant annet å ta i bruk resirkulert plast fra bruskorker og gamle støtfangere i produksjonen av stolrygger og -seter.

Håg Capisco ble designet for nesten 30 år siden. Håg Capisco Puls er designet av Peter Opsvik, og er en videreutvikling av den kjente sadelstolen.

"Juryen ser på vinneren som en solid foregangsbedrift som i mange år har stått for en bred og dyp satsning på miljø i alle ledd av produksjonen og i materialvalg. De har gått gjennom krevende og bevisstgjørende prosesser for å få Svanemerket."

Årets nykommere

© Elisabeth Sperre Alnes

Prisen for årets nykommer gikk til designtrioen Angell, Wyller, Aarseth - og sjefredaktør Grete Sivertsen er ekstra stolt av å vise frem fremtidens designstjerner.
Simen Aarseth, Christoffer Angell og Øyvind Wyller har samarbeidet på flere prosjekter etter at de fullførte sin mastergrad i design ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2010.

"Uten tunge produsenters nettverk, har de evnet å bryte ut av mengden. De har stort engasjement, og gjør seg bemerket hvor de kommer. Juryen har stor tro på denne drivende gjengen, også i fremtiden."

Årets designere

© Elisabeth Sperre Alnes

Designduoen Anderssen & Voll fikk prisen Årets designere.
Torbjørn Anderssen og Espen Voll var med å starte den nå oppløste gruppen Norway Says våren 2000.
Den nye duoen har mottatt flere utmerkelser for sin banebryt- ende, fremtidsrettede og funksjonelle design. Anderssen & Voll designer og utvikler produkter innen møbler, elektronikk, tekstil, porselen og glass. De har utviklet nye pledd for Røros tweed, de har designet en ny sofa for LK Hjelle og tegnet en trestol for italienske LaPalma. De står også bak den trendy danske produsenten Muutos første store møbel med sofaen Rest. Anderssen og Voll viser stadig at de mestrer den krevende prosessen det er å følge et produkt mot produksjon.

Se flere bilder fra prisutdelingen og festen!

Håndplukket til deg