Norsk utstilling på Paris Design Week

Designkollektivet Look to Norway er på plass i Paris, hvor de byr på smakebiter av ny, norsk design.

Godt norsk
© Look to Norway

Best Before heter utstillingen til Look to Norway, et norsk designkollektiv som har gått sammen for å fremme norsk design. Tittelen på utstillingen under årets Paris Design Week henspeiler til 'best før' datoer og hvordan forbrukere forholder seg til disse - også når det gjelder design.

Kollektivet er grunnlagt av Strek Collective, som tidligere har vært nominert til Bo Bedres årlige designpris. Initiativet er ment til å være en brobygger i det norsk designmiljøet, og gruppens første utstilling fant sted i 2011 under Designers Open i Leipzig.

Tolv norske designere er representert under Look to Norways utstiling i Paris, 10. - 16. september 2012.

Ship O Hoy
© Look to Norway

Vi falt for disse lampene av Jørgen Platou Willumsen da vi så dem på interiørmessen i Lillestrøm nylig. De er laget av 'søppel' fra havet - plastavfall som tidligere har blitt brukt på fisketrålere og i fiskenett. Ringene er merket med produksjonssted, og får på den måten hver sin historie.

Lyset justeres ved å snu på kulen som utgjør selve lampebasen.

Make Up
© Look to Norway

Joachim Rasmussen har laget et speil som reflekterer både speilbilde vårt, og vår egen aldringsprosess. Selve speilflaten vil gradvis viskes ut av oksidering, som igjen bryter ned den skinnende overflaten. På samme måte som vi gjerne pynter på oss selv i speilet, kan speilet også pusses tilbake til sitt opprinnelig skinnende ytre.

Kull
© Look to Norway

Fredrik Wærnes har designet en lysestake i kull laget etter avstøpinger. Teknikken ligner moderne metoder for avstøping av plast, og gir produktet et industrielt preg.

Drops
© Look to Norway

Marianne Andersen er designeren bak denne oljelampen i munnblåst glass - et enkelt og elegant produkt hvor hver komponent har sin egen klare hensikt.

Miroir
© Look to Norway

Det er ikke lenge siden vi var på utstillingen Tingenes Tilstand på TM51 galleriet på Grünerløkka i Oslo, hvor Martin Solems speil var et av mange objekter som utpekte seg spesielt. Speilet er inspirert av antikke foldespeil, som her er blitt gjengitt i en mer moderne og enkel drakt.

Martin Solem er nominert til Bo Bedres designpris 2012 som årets nykommer.

Eclipse Mirror
© Look to Norway

Nicolai Gulliksen har laget dette speilet utstyrt med lys på baksiden for å skape en fin atmosfære. Speilet kan enkelt flyttes rundt i rommet.

Circuit Breaker
© Look to Norway

Stian Korntved Ruud har designet en rekke eksperimentelle lysbrytere som utforsker nye måter å bryte elektrisitet på.

Waxandstone
© Look to Norway

Sammen har Victoria Günzler Martinsen og Sara Wright Polmar designet stearinlys som står av seg selv, og som dermed kan brukes på alle ildfaste overflater. Som en kontrast til voksen som fort brenner opp og forsvinner, har duoen valgt kontrastmateriale i stein som representerer noe mer varig og permanent. Fargene på lysene har blitt valgt med utgangspunkt i fargenyansene i steinplatene.

Balance
© Look to Norway

Anneli Hoel Fjærli og Caroline Olsson har designet en arbeidslampe inspirert av løftekraner og prinsippet om vekt. Selve designet henspeiler til søppelplasser som fylles opp av fortsatt brukbare ting, og både form og tittel er valgt for å minne oss på valgene vi tar som forbrukere.

Lampen måler 43 x 47 cm, og er laget i eik og metall.

Caroline Olsson er nominert til Bo Bedres designpris 2012 i kategorien årets nykommer.