Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Dobbelt så godt design

Se møblene som kan gi designerduoen StokkeAustad BO BEDREs designpris for andre år på rad.

Kebony

© StokkeAustad

StokkeAustad er nominert ti BO BEDREs designpris 2010 i kategorien Årets designer. Her viser vi et utvalg av duoens fantastiske former.

Kebony bench er guttas siste design, på oppdrag fra trevirkeprodusenten Kebony. Her har StokkeAustad tegnet en fleksibel benk som kan rotere rundt festepunktet sitt, til det klikker på plass i rett posisjon.
Benken ble designet i år, og har ennå ikke fått en produsent.

Basic

© StokkeAustad

Basic fra 2009 er en kjøkkenserie laget i samarbeid med Frost Produkt. Grunntanken var å lage redskaper for tilberedning, servering og nytelse av mat, som er er solid og varig i både materialer og design.
Basic vant en pris under Wallpaper Design Awards i januar, men er ikke satt i produksjon.

Nora

© StokkeAustad

Bordet Nora har en avrundet kant som skal gjøre møtet mellom bord og bruker mykere. Avrundingen skrår innover bordplaten og fortsetter nedover bordbeina for et gjennomført og helstøpt resultat. Den samme teknikken er brukt på benken.

Bordet og benken produseres av Nora of Norway, og ble stilt ut på den norske paviljongen under designmessen 100% design i London i 2009.

Lobby

© StokkeAustad

Med stolen Lobby utforsket designerne sammenhengen mellom møbel og omgivelser, og tegnet en stol som lar brukeren få følelsen av et personlig rom. De lange armlenene som går over i stolbeina og det hengende setet gir stolen et tydelig uttrykk og skulpturelle kvaliteter til store, åpne rom - som lobbyer.

Stolen ble designet i 2009 og produseres av Casamania by Frezza. Dette er det andre møbelet har gitt dem en nominasjon til prisen Årets designer under BO BEDREs designpris 2010 i september.

Dayboard

© StokkeAustad

StokkeAustad har hatt mange sprelske ideere siden de startet firmaet i 2007. Med kalenderen Dayboard har de lekt med tanken på hvordan mennesker ser for seg kalenderåret på ulike måter. Er årstidene organisert i en sirkel eller en rekke? Kommer ukedagene etter hverandre på en horisontal linje eller under hverandre?
Kalenderen tar hensyn til at vi visualiserer året forskjellig, og lar deg arrangere måneder og dager som du vil. Lappene er festet på en magnettavle, så huskelapper og invitasjoner kan henges rett på gjeldende dag. Genialt?

Kalenderen Dayboard fra 2008 produseres av ABR.

Pendant

© StokkeAustad

Lampen Pendant er enkelt forklart en kube i aluminum, der tre sider er fjernet.

Pendant er en prototyp fra 2009

StokkeAustad

© StokkeAustad

BO BEDRE kåret Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad til Årets designere i fjor, men vi innså fort at de måtte bli nominert i år igjen. 16. september deles BO BEDREs designpris 2010 ut - følg med på bo-bedre.no.

Håndplukket til deg