Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Designspirer i full blomst

Fem ferske designere imponerer med gode ideer og finurlige løsninger. Se de nominerte nykommerne i BO BEDREs Designpris 2010.

© bo-bedre.no

De nominerte i klassen Årets nykommer i BO BEDREs Designpris 2010, er unge designere som har gjort seg bemerket med produktet sitt i løpet av året, og som uten nettverket til tunge produsenter likevel har klart å bryte ut av mengden.

Bordet Droplet har i år gått sin seiersgang gjennom de viktigste møbelmessene i både Stockholm og Milano. Se designeren på neste bilde.

© bo-bedre.no

Ingunn Eikeland Bjørkelo (f. 1984) et utdannet ved kunsthøgskolen i Bergen, og nominert for bordet Droplet.Det er Bordet er det første av hennes design som er satt i produksjon. Bordet er både vakkert, spesielt og svært funksjonelt.

© bo-bedre.no

Bordet Sidebord har et lekkert utseende med sine tre ben, som også gjør at det står stødig uansett underlag. Se designeren på neste bilde.

© bo-bedre.no

Simen Aarseth (født 1984) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Han er nominert for Sidebord, et arbeid der han utviser en fantastisk materialforståelse.
Simen er også en av ildsjelene bak det nyoppstartede
Oslo Designerlaug. ODL arrangerer utstillinger som skal være en arena for salg av produktene, fra unika til småskalaproduksjon. Utstillingene blir en form for «geriljabutikker».

© So-ro

Vuggen So-ro er et veldesignet flott, og nyttig produkt. Den vugger forlengs isteden for sidelengs, etter malen fra riktig gamle vugger, noe som er mer behagelig for spedbarnet.
Produktet fikk mer publisitet i startet enn de fleste nykommere kan drømme om, uten at det har ødelagt for kvaliteten.

© bo-bedre.no

Ergoterapeut Ane Lillian Tveit har sneket seg inn på designarenaen med vuggen So-ro.
Ane vant i mars 2009 «Skaperen» med sin vugge som vugger forlengs. Møbelsnekker Hans Petter Kjeldahl sto for prototypen. So-ro produseres nå på fabrikken til Svenheim Møbelindustri.

© Redaksjonen

Formgivning av lys er denne unge designerens store talent og prosjekt. Verket du ser her, skaper en illusjon av dagslys i et mørkt inngangsparti i en bygning i Stockholm.

© Redaksjonen

Daniel Rybakken (født 1984) er nominert for sin evne til å formgi dagslys. Han er utdannet ved Arkitekthøyskolen i Oslo og Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, der han nå har etablert seg med eget studio.
I 2009 mottok han prisen for beste design på møbelmessen i Milano, blant over 700 designere. I november 2009
innviet han et stort utsmykkingsprosjekt i Stockholm som skaper en illusjon av et naturlig sollys.
Mye av hans design dreier seg om lys i ulike former, og han markerte seg tidlig med sitt talent.

© bo-bedre.no

Sauherad-kolleksjonen er en møbelserie av høy kvalitet som viser ny, norsk design på egne premisser.
Møblene er i heltre eik med sete av vegetalskinn, og er er håndlaget i Telemark av møbelsnekker Truls Eilev Schia. Her har designeren tatt kontroll fra start til endelig produkt.

© bo-bedre.no

Øyvind Wyller (født 1984) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Sauherad-kolleksjonen er et prosjekt han har jobbet med siden sommeren 2009, og det endelige resultatet ble
første gang vist under ODLs utstilling i desember samme år.
Øyvind er en av ildsjelene bak det nyoppstartede Oslo Designerlaug, et nullprofittforetak som fremmer unge, norske designere.