Deilig design på fantastisk prisutdeling!

Torsdag 4.september ble Bo Bedre designpris delt ut til verdige vinnere i syv ulike kategorier. Her får du alt om vinnerne og bildene fra festen!

Bo Bedre designpris 2014 
© Elisabeth S. Alnes

Det var opp i høyden og vind i luggen under årets fantastiske prisutdeling. I år ble Bo Bedre designpris delt ut i lekre omgivelser i Deloittehuset, designet av Snøhetta. Bygget er en del av Oslos Barcode, og er definitivt et godt eksempel på fremragende norsk arkitektur. Og hvilket bedre sted å dele ut årets priser for fremragende norsk design?

Her får du alle vinnerne og bildene fra den fantastiske festen!

Gylne dråper i velkomstglasset 
© Elisabeth S. Alnes

Som seg hør og bør på en skikkelig fest fikk gjestene og de nominerte noe godt å drikke når de ankom festen.

En smak av himmelen 
© Elisabeth S. Alnes

Når man befinner seg femten etasjer opp over gateplan, passer det med noen himmelske sjokoladekuler til boblene ...

Kremen av norske designere samlet på ett brett 
© Elisabeth S. Alnes
  • Aldri har vi hatt så mange å velge i når vi skulle nominere i de ulike kategoriene og aldri har det vært flere påmeldte til prisutdelingen og festen, sa sjefredaktør Grete Sivertsen da hun åpner showet.

Hun takket Deloitte for et utmerket samarbeid, både i forbindelse med lån av lokaler til prisutdelingen, men også med utdelingen av årets nye pris, Deloitte-stipendet til Årets dialogmøbel.

Se vinnerne av prisene på de neste sidene!

Årets tilbehør 

Prisen gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret "det lille ekstra” - og som i seg selv har det lille ekstra hva gjelder kvalitet og uttrykk.

Prisen ble delt ut for første gang i fjor, men ble videreført i år med mange sterke kandidater til å vinne.

Se alle de nominerte her: Årets tilbehør

Fjorårets vinner var Lars Bellers søte Re-Turned trefugler.

Årets tilbehør: Lens boxes av Thomas Jenkins for Hay 
© Elisabeth S. Alnes

Prisen for Årets tilbehør ble delt ut av Loni Barsten, managing director i Vitra Norge. Vinneren Thomas Jenkins, som opprinnelig er fra England, var kjempeglad for å få en norsk designpris.

  • Nå er jeg endelig skikkelig integrert!

Les mer om Lens Boxes på neste side.

Vinner av Årets tilbehør 2014 

LENS BOXES av Thomas Jenkins for Hay
Selv om Thomas er britisk av opprinnelse, har han holdt til i Norge så lenge at vi kaller ham vår egen. Dermed ble vi også så stolt da Sebastian Wrong valgte å innlemme hans Lens Boxes - små oppbevaringsbokser i marmor, tre og kork med glasslokk - i sin nye kolleksjon for Hay. Disse er bare SÅ fine!

Årets lampe 

Prisen gis til en lampe som forener ny teknologi og materialvalg med god belysning, og som i seg selv har et karakteristisk formspråk.

Se alle de nominerte her: Årets lampe

I fjor gikk Yoko av Anderssen & Voll for Foscarini av med seieren i kategorien årets lampe.

Årets lampe: Compendium av Daniel Rybakken for Luceplan 
© Elisabeth S. Alnes

Prosjektleder og arkitekt Marianne Sætre i Snøhetta delte ut prisen til en glad Rybakken som har arbeidet mye med lys i forhold til rom.

  • Målet med denne lampen var å kunne gi best mulig lys med minst mulig masse.

Les mer om Compendium på neste side.

Vinner av Årets lampe 2014 

COMPENDIUM av Daniel Rybakken for Luceplan
Daniel er en mester når det gjelder lys, noe han stadig beviser. I Compendium, som er en videreføring av hans dagslysprosjekter, har han integrert lyssterke LED-kilder i en slank høyreist stamme. Lyset skal stilles inn mot og reflekteres i en veggflate, slik at det mykgjøres før det sendes tilbake ut i rommet - som om det kommer sidelengs inn fra et vindu. Stammen er roterbar, slik at lyset kan stilles inn etter behov. Dessuten er den arkitektoniske designen dødsfin.

Årets møbel 

Prisen gis til et funksjonelt og godt møbel med et sterkt formspråk utført i gode materialer, og som har en tiltalende estetikk.

Se alle de nominerte her: Årets møbel

Prisen for årets møbel gikk i fjor til Vang av Andreas Engesvik, Oslo for Tonning.

Årets møbel: Oslo av Anderssen & Voll for Muuto 
© Elisabeth S. Alnes

Einar Kleppe Holthe, mannen bak blant annet Norwegian Iconsog kaffebar- og vintagebutikkonseptet Fuglen, delte ut prisen for årets møbel til to fornøyde vinnere.

  • Dette er stor stas! Det gikk bare fem måneder fra vi fikk godkjent sofaen av Muuto til det sto en prototype klar, så dette er et morsomt lokomotiv å være ombord på, sa duoen.

Les mer om vinnermøbelet på neste side.

Vinneren av Årets møbel 2014 

OSLO av Anderssen & Voll for Muuto
Møbelserien, som består av sofa, lenestol og puff, er strengt tatt ikke ett møbel. Likevel velger vi å se på den som dét, ettersom formspråket er det samme: Lett og svevende, med slanke ben og myke, komfortable seter. Perfekt til offentlige miljøer, men også som en nummer to-sofa i heimen.

Årets nykommer 

Prisen gis til et ungt talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut av mengden med sin design det siste året, og som vi har stor tro på for fremtiden.

Se alle de nominerte her: Årets nykommer

I fjor var det Kristine Five Melvær som fikk prisen for årets nykommer.

Årets nykommer: Vera & Kyte 
© Elisabeth S. Alnes

Henrik Langeland fikk æren av å overrekke prisen for årets nykommer til den bergenske duoen Vera Kleppe og Åshild Kyte. De var veldig glade for utmerkelsen.

  • Dette er veldig oppløftende og gir ny energi til å stå på videre!

Les mer om vinnerne på neste side.

Vinneren av Årets nykommer 2014 

VERA & KYTE
Vi fikk øynene opp for Vera Kleppe og Åshild Kyte allerede tidlig i fjor, og siden da har designduoen virkelig funnet sin form. Kolleksjonen de lanserte i Milano tidligere i år er leken og lett, med en design som både utfordrer og inspirerer. Her ser vi noe nytt og overraskende, og vi gleder oss til mye spennende fra denne kanten fremover.

Årets designer 

Prisen gis til den formgiveren som har evnet å sette synlige spor i det norske og internasjonale markedet, med et bredt spekter av produkter.

Se alle de nominerte her: Årets designer

Andreas Engesvik, Oslo fikk prisen for årets designer i fjor.

Årets designer: Lars Beller Fjetland 
© Elisabeth S. Alnes

Widar Halén, avdelingsdirektør for design og kunsthåndverk ved Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design, delte ut prisen for årets designer til Lars Beller Fjetland. Han fikk prisen for beste tilbehør i fjor, men i år har han altså tatt steget opp i elitedivisjonen.

  • Jeg må jo takke Discipline for at de plukket opp en ukjent fjott rett fra skolen, og for at de har gitt meg så mange muligheter! Forhåpentligvis blir det noe bra greier videre også, sa en ydmyk og glad vinner.

Les mer om vinneren på neste side.

Vinneren av Årets designer 2014 

LARS BELLER FJETLAND
Lars hoppet rett fra nominasjon til Årets nykommer i fjor, samt vinner av Årets tilbehør, til Årets designer i år, og det rett og slett fordi han imponerer oss med sin produktivitet. Riktignok jobber han hovedsakelig med én produsent - italienske Discipline - men spekteret av design er stort. Denne mannen har allerede bevist at han er til å regne med.

Årets leserpris 

Bo Bedres lesere er kompetente på design, og får selvsagt også være med å bestemme når vi skal dele ut priser. Blant ti utvalgte finalister ble årets vinner stemt frem av leserne.

Se alle de nominerte her: Årets leserpris

Leserpris-vinneren i fjor var lampen Luxo L-1.

Årets leserpris: Oslo Wood av Ove Rogne for Northern Lighting 
© Elisabeth S. Alnes

I år har redaksjonen nominert 10 kandidater av nyere norsk design, som leserne har stemt på. Og flest stemmer fikk lampen Oslo Wood.

  • Denne lampen har i stor grad bidratt til at Northern Lighting er der vi er i dag. Lampen har vært kjempepopulær og har gjort det mulig for firmaet å vokse, sa en glad vinner.

Les mer om leserprisvinneren på neste side.

Vinneren av Årets leserpris 2014 

Oslo Wood av Ove Rogne for Northern lighting, 2006
Den moderne up-light-lampen fra den norske produsenten Northern Lighting ble en hit i det samme den ble presentert, både her hjemme og utenlands. Samtidig som den har et umiskjennelig retropreg over seg, formidler lampen elementer av lysstemning fra skogene rundt hovedstaden.

 Årets dialogmøbel presentert av Deloitte 

Et dialogmøbel er et møbel eller en annen type inventar som på en spesiell måte inviterer til dialog mellom mennesker. Mange møbler inviterer til ro, hvile og avislesing. Andre møbler, særlig dem du finner på en arbeidsplass, inviterer til konsentrasjon og individuelt arbeid. Moderne arbeidsplasser er i dag mer tilrettelagt med fellesarealer for dialog, samhandling og møter mellom mennesker, enn av cellekontorer for individuelt arbeid. Møbelindustrien har ikke helt klart å henge med på denne utviklingen, det finnes fortsatt alt for mange tradisjonelle kontormøbler, og for få dialogmøbler. Deloitte ønsker å stimulere norske designere og møbelprodusenter til å komme opp med flere løsninger som fremmer dialog på arbeidsplassen.

Se de nominerte til Årets dialogmøbel her

Årets dialogmøbel: Molto av Hallgeir Homstvedt og Norway Says for LK Hjelle 
© Elisabeth S. Alnes

Marit Stadler Waerness er konsulent i Deloitte med prosjekter som bidrar til å utvikle kompetanse, kommunikasjon, kultur og samarbeid i organisasjoner. Hun delte ut prisen for Årets dialogmøbel, presentert av Deloitte. Vinnerne fikk et stipend på 25.000 kroner.

  • Vi ønsker å ha et aktivitetsbasert kontor, hvor omgivelsene stimulerer til dialog. De fire nominerte til dialogmøbel-prisen har alle stått utstillt her hos Deloitte, og alle ansatte har stemt på sin favoritt, sa hun.

Les mer om vinnermøbelet på neste side.

Vinneren av Årets dialogmøbel 2014 
© Produsent

MOLTO Norway Says og Hallgeir Homstvedt for LK Hjelle
Sofasystemet er tilpasset mindre, intime møtesituasjoner med integrert bordløsning som har elektrisk uttak til mobiltelefoner og datamaskiner. Molto kan fort bli det naturlige samlingspunktet i kontorlandskapet.

Fantastisk samling av vinnere! 
© Elisabeth S. Alnes

Her er altså alle de glade vinnerne av Bo Bedre designpris 2014!

Se bildene fra festen på de neste sidene.

Høyt over Oslo  
© Elisabeth S. Alnes

Den fantastiske utsikten ble et perfekt bakteppe for designpris-festen! Strålende sol bidro til god stemning.

Pølsefest! 
© Elisabeth S. Alnes

Hvem har sagt at designfolket bare spiser snobbete minimat? Vi serverte pølser fra Brødrene Brubakken i Kragerø, til gjestenes store glede.

Snadder på bordene 
© Elisabeth S. Alnes

Som et alternativ til pølsene, sto det fargerike gulrøtter og deilige oster pent dandert på bordene. Lekkert!

Fri (bar) som Fuglen! 
© Elisabeth S. Alnes

Fuglen skapte Milanostemning med norsk vri på Aperol Spritzen i et eget barhjørne bygget opp for anledningen.

Super snacks 
© Elisabeth S. Alnes

Popcorn og øl hører liksom sammen, og vi gikk for mye smak på både pils og popp!

Musikk til festen 
© Elisabeth S. Alnes

Nicolai Gulliksen, alias DJ Coltsfoot lagde god stemning på den deilige takterrassen til Deloitte.

Elegante omgivelser 
© Elisabeth S. Alnes

Værgudene var definitivt på vår side! Oslofjorden i vakker solnedgang var et perfekt bakteppe for festen!

Glade vinnere på fest! 
© Elisabeth S. Alnes

Vinner av Årets dialogmøbel, Hallgeir Homstvedt, og Årets designer Lars Beller Fjetland, var klare for å feire på terrassen etter prisutdelingen.

Folksomt på fest 
© Elisabeth S. Alnes

Vinnerne av årets nykommere, Vera Kleppe og Åshild Kyte, ble også med på festen, sammen med flere hundre gjester.

Flott utstilling av vinnerne 
© Elisabeth S. Alnes

Innendørs var det satt opp langbord med alle vinnerne, så alle gjestene kunne ta en nærmere titt.

Se bildene fra utstillingen på de neste sidene!

Årets designer 
© Elisabeth S. Alnes

Lars Beller Fjetland

Årets dialogmøbel 
© Elisabeth S. Alnes

Molto av Hallgeir Homstvedt og Norway Says for LK Hjelle

Årets lampe 
© Elisabeth S. Alnes

Compendium av Daniel Rybakken for Luceplan

Årets leserpris 
© Elisabeth S. Alnes

Oslo Wood av Ove Rogne for Northern Lighting

Årets møbel 
© Elisabeth S. Alnes

Oslo av Anderssen & Voll for Muuto

Årets nykommer 
© Elisabeth S. Alnes

Vera & Kyte

Årets tilbehør 
© Elisabeth S. Alnes

Lens Boxes av Thomas Jenkins for Hay

Spennende goodiebags til gjestene! 
© Elisabeth S. Alnes

På vei ut etter festen, fikk alle gjestene en fantastisk gavepose fyllt til randen med godbiter!

Vi takker alle for en super fest og gleder oss allerede til neste års designprisutdeling!