Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

10 design som gir oss bakoversveis

Vi elsker godt design, og hedrer de beste produktene med BO BEDREs designpris. Se ti av årets nominerte her!

© Front

Årets design: BO BEDREs designpris gis til et møbel med et tydelig formspråk, funksjonelt og teknisk godt. Møbelet skal vise nytenkning, samtidig som det skal ha høy bruksverdi.

Blow Away Vase er laget av den svenske designgruppen Front for nederlandske Moooi. En klassisk delft-vase ble digitalisert og tatt av vinden i en 3D-prosess. Et overraskende, lekent produkt.

© LK Hjelle

Årets design: Sofaen Enveloppe fra LK Hjelle er designet av franske Inga Sempé. De myke putene kan formes rundt kroppen, og sørger for at du får ønsket støtte uansett sittestilling. Et fantastisk komfortabelt møbel!

© Moroso

Årets design: Sofaen Fergana er designet av Patricia Urquiola for Moroso. 2009 var året da folkloretrenden kom for fullt. Fergana er det mest gjennomtenkte eksempelet på den folkloristiske trenden innen design. Her evner Urquiola å forene de gamle korsstingene med det supermoderne. Styrken er at man med puter og tepper enkelt kan løfte, eller tone ned uttrykket.

© Fritz Hansen

Årets design: Bordet Essay er designet av Cecilie Manz for Fritz Hansen. Essay er et eksempel på en fullkommen forståelse av form og materiale. Blant all verdens mange vakre bord, har dette møbelet et helt eget uttrykk med de stringente og sammensluttede benstrukturene.

© Established & Sons

Årets design: Multimøbelet Table, Bench, Chair er designet av Sam Hecht for Established & Sons. Møbelet er rett og slett en liten genistrek, inspirert av benkene på Tokyos metro, men videreutviklet med engelske Established´s ekspertise. Dette er møbelkunst i tre!

© Northern Lightning

Årets lampe: Lampen Diva er designet av Peter Natedal og Thomas Kalvatn Egset, Northern Lighting er
produsenten. Den startet som et skoleprosjekt, og ble senere plukket opp av den norske produsenten Northern Lighting. Diva er en serie gulv- og taklamper i laminat. Her er norske håndverkstradisjoner innen trelaminat utfordret. Produktet har en sterk feminin
karakter.

© Flos

Årets lampe: Lampen Can Can er designet av Marcel Wanders for Flos. Can Can er en elegant, men samtidig humoristisk pendel. Det maskuline og det feminine forenes i lampen som er fylt med symbolikk og kontraster. Med det harde ytre i polykarbonat, og de forførende cancanplisseene, overraskes øyet. De draperte hvite tekstilene gir lampen et indirekte og mykt lys.

© IKEA

Årets lampe: Maskros ble raskt en bestselger blant IKEAs mange taklamper. Designet står Marcus Arvonen for. Lampen er fra PS-kolleksjonen i 2009. Maskros - løvetann - er stor og krever god takhøyde, men samtidig fyller den rommet og gir spennende lys og skygge.

© Foscarini

Årets lampe: Pendelen Le Soleil er designet av Vicente Garcia for italienske Foscarini. Assosiasjonene går fra et lyssatt Guggenheimmuseum, til en lotusblomst på en stille innsjø. Lampen får et duvende uttrykk med ringene som er festet løst i hverandre. Skjermen sender lyset oppover og gir et vakkert dust skjær. Et behagelig lys i fantastisk design.

© Ewo

Årets lampe: BO BEDREs lampepris gis til en lampe som forener nytenkende formgivning og materialvalg, med optimal og velformet belysning til det moderne hjem.

Serien Up er designet av Norway Says for italienske Ewo. Up-serien innebefatter ikke bare utebelysning, men også sykkelstativ og benker. Serien viser både fremragende design, flott materialvalg og funksjonalitet. Med denne serien er det mulig å gi uterommet et helhetlig uttrykk. UP fikk i år F Public Design Award.