Stem på din favoritt i Bo Bedre Designpris 2018!

Nå kan du bestemme hvem som skal vinne leserprisen i Bo Bedre Designpris 2018! Stem på din favoritt blant formsterk, norsk design og vær med i trekningen av to gavekort fra Ikea på 3000 kr! AVSTEMNINGEN ER AVSLUTTET.

 • 1. Bollo

  Av Andreas Engesvik, Oslo for Fogia, 2016

  Om man kan kalle et møbel for et «it-møbel», ja, så er Bollo selveste ordbokdefinisjonen. Tilsynelatende ønsker «alle» seg en. Og vi skjønner det! Med lenestolen har Andreas Engesviks designstudio formgitt et nyskapende og formsikkert møbel med klare referanser til design­historien. Assosiasjonen til 70-tallets loungemøbler gir gode vibber­­­, og de polstrede putene oser av komfort. Er den din favoritt også?

 • 2. Ildhane

  Av Anderssen & Voll for Nedre Foss, 2015

  Er den et produkt fra fortiden, nåtiden eller kanskje fremtiden? Lysestaken, det første produktet fra Anderssen & Volls egen merkevare Nedre Foss, har et helt unikt formspråk og fanger alt det et veldesignet objekt skal gjøre: Den er tidløs. Resten sier seg selv.

 • 3. The Dots

  Av Lars Tornøe for Muuto, 2007

  Lars designet knaggene The Dots mens han var student på Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2005, og de ble raskt snappet opp av Muuto, som satte dem i produksjon to år senere. 11 år etter lanseringen er de fremdeles en storselger, og kommer stadig i nye farger og materialer. Kan vi snart si at det finnes en Dot i ethvert norsk hjem? Ikke langt ifra, i alle fall. På tide med en pris, kanskje?

 • 4. Keramiske objekter

  Av Guri Sandvik, 2013

  Den vakre, grafiske serien til fotograf og keramiker Guri Sandvik, ble raskt elsket av mange. Materialet myker opp de skarpe linjene, og kontrasten mellom formene når de ulike objektene står sidestilt, skaper en ekstra dimensjon i formspråket.

 • 5. Aura

  Av Bjørn Van Den Berg for New Works, 2014

  På kort tid, etter lanseringen for danske New Works i 2014, er Bjørn van den Bergs speilobjekt Aura nærmest blitt for en moderne klassiker å regne. Det dukker stadig opp i stylingsaker, i boligreportasjer og i kule design- og interiørbutikker. Med speilet har Bjørn flyttet fokuset fra selve speil­bildet til opplevelsen av å løfte et objekt og se seg selv i selskap med omgivelsene. For ikke å snakke om den delikate formen, som er så enkel at vi våger å kalle den genial! Hva synes du?

 • 6. Niu

  Av Hallgeir Homstvedt for Hjelle, 2017

  Hallgeir Homstvedt ønsket å bygge et moderne rede av en sofa, og med Niu har han lykkes med nettopp det. De smale veggene rammer deg inn, og de ulike lagene lar deg finne deg godt til rette. Vi tror denne blir å finne i mange norske hjem og stuer i årene fremover!

 • 7. Kizu

  Av Lars Tornøe for New Works, 2015

  Med Kizu har Lars designet en lampe som er like fin når den ikke er tent! Men marmorfoten og akrylskjermen som balanseres mot hverandre i nydelig geometri, har mer å by på enn estetikk – lampen forener også ny teknologi med god belysning. Med Kizu vant Lars prisen for Årets lampe i Bo Bedre Designpris 2015, hvor juryen kalte den en fremtidig klassiker. Nå, tre år senere, har det vist seg å stemme!

   

 • 8. Åkle

  Av Anderssen & Voll for Røros Tweed, 2016

  Inspirert av et gammelt, vevd veggteppe funnet i maleren Nicolai Astrups hytte i Jølster, lanserte designstudioet for to år siden pleddet Åkle. Det lette lammeullspleddet bringer god, gammel håndverkstradisjon inn i samtiden med farger som passer godt inn i de nordiske hjem. Pleddet føyer seg inn i rekken av våre favoritter hos Røros Tweed. For deg også?

 • 9. Counterbalance

  Av Daniel Rybakken for Luceplan, 2011

  Den skulpturelle lampen, som Daniel har mottatt den anerkjente og høythengende Compasso d'Oro for, fortsetter sin seiersgang verden rundt, og er kanskje den av nyere norsk design med aller størst internasjonal suksess. Counterbalance er allerede en klassiker, og det fra en designer det vil skrives om i historiebøkene!

 • 10. Bowl

  Av Andreas Engesvik, Oslo for Fogia, 2015

  Fogia var spente på mottakelsen av Bowl da den ble lansert. Hva ville folk synes om de runde, små møblene i tre designet av Andreas Engesvik, som brakte et nytt formspråk på banen? Det gikk over all forventning! Et høykantet bord, et rom for oppbevaring, eller et vakkert utstillingspodium – de mange veldreide mulighetene gjør at det fascinerer og begeistrer.

Kanskje du også er interessert i...