Velkommen inn til Jonas' oase!

Jonas Bjerre-Poulsens uterom er faktisk ikke et uterom, men et alternativ til et orangeri som er fylt med planter og design.

Bindeledd mellom inne og ute

© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Jonas Bjerre-Poulsens har et rom som binder huset og hagen sammen – et alternativ til et orangeri. Et sted familien kan sitte og slappe av, lese, jobbe eller spise, og hvor de kan trekke inn hvis været viser seg fra sin verste side.Rommet er en del av hovedhuset, og tanken var å skape et lite fristed, hvor man kan trekke seg tilbake og tenke kreative tanker.

Her blir du møtt av en ro som automatisk setter det travle livet på pause. Stilen er preget av rå, maskulin, nordisk minimalisme, som kan få enhver interiørelskers hjerte til å smelte.

Skal du innrede hagen, følg naturens egen fargeskala slik vi har gjort her!

Maskulin og minimalistisk stil

© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Jonas er medeier i designstudioet Norm Architects, og det er derfor ikke god smak alene som danner rammen rundt familiens hjem, men også hans blikk for rom, arkitektur og design. For å få det gamle uterommet til å se ut som det gjør i dag, er veggene blitt pusset og gulvet støpt i betong. Fargene er dempede, så de grønne plantene og vekstene virkelig kan tre frem. Innredningen er enkel, og består av Jonas' eget design for Menu.

Kunstneren Claire Basler har malt veggene i sitt franske slott i vakre botaniske motiver og resultatet er fortryllende!

Franske glassdører ut mot hagen

© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Som sin favoritt i dette scenariet fremhever Jonas rommets store kamfertre, som hilser deg velkommen straks du trer innenfor. Treet kan overleve det skiftende, nordiske været, og er ifølge Jonas også med på å skape en følelse av velvære.

Som en smart løsning har familien valgt franske glassdører, som bidrar til en glidende overgang mellom rommet og hagen.

Utenfor ligger den velpleide hagen med gamle frukttrær. Her inne får man opplevelsen av å være utenfor selv om man er innenfor. Jonas nyter å kunne trekke seg tilbake med en kopp kaffe, bøker og skisser uten å sitte på kontoret.

Beintas terrasse er en oase for avslapning og ro med et eget vannspeil.

Orangeri-stemning med grønne planter

© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Uterommet er innredet med forskjellige typer grønne planter, som er med på å gi en orangeri-stemning. Det svarte metallbordet med hyller er opprinnelig en prototyp, og brukes til oppbevaring av krukker og hageredskaper. Vasen av sement er også en prototyp, formgitt av Jonas.

Husk å abonnere på nyhetsbrevet vårt og få tilsendt boligreportasjer rett i innboksen din!

God materialmiks

© Andreas Mikkel Hansen og Liselotte Plenov

Inspirasjonen til uterommet er hentet fra en fabrikkhall og kombinert med stemningen fra et orangeri. Her har Jonas inkorporert de klassiske, sprossede vinduene med en rå overflate av pussede vegger og betonggulv. Synnes stol, design Falke Svatun, og snaregade bord og wire pots, designet av Norm Architects, alt fra Menu.

Bli en mester på å sette sammen materialer, slik som Jonas.

Relaterte artikler