Alle gode ting er tre

Elsker du skogens ro, lokale matopplevelser og enestående arkitektur? Da er dette en grensesprengende opplevelse for deg, vi lover!

© Peter Lundstrøm, WDO

Det kan virke vanskelig å selge inn furuskogen i svenske Norrbotten for turglade nordmenn, men like sør for polarsirkelen, på det lille stedet Harads, finnes noe helt unikt. Vil du investere i en opplevelse du garantert lever lenge på, bør du booke deg inn på fantastiske Treehotel. Hotellet består nemlig av fem ulike hytter plassert i - ikke blant, men i - trærne.

Hyttene varierer fra 15 til 30 kvadratmeter, og henger mellom fire og seks meter over bakken - med lett gyngeeffekt. Etter å ha tatt fly til Luleå og leiebil til Harads - eventuelt privat helikopter til egen landingsplass, om det er din greie - sjekker du inn på Brittas pensionat. Rommene koster fra 4400 SEK, treehotel.se.

 
Komfort og estetikk i toppen av et tre
© Peter Lundstrøm, WDO

Etter at vi hadde tilbrakt en natt her, med utsikt over midnattssolens vakre speiling i den mektige Lule-elven, forsto vi hvorfor dette er en av de hotteste utfluktene for både natur­entusiaster og storbyenes jetsettere. Her får man en umiddelbar opplevelse av å være i ett med naturen, samtidig som man har komforten og estetikken skapt av verdenskjente arkitekter - og alt kan nytes helt uforstyrret, foruten en og annen elg eller rein.

The blue cone, som ironisk nok er rød, er et firemannsrom som også er egnet for funksjonshemmede. Tegnet av den svenske arkitekten Thomas Sandell.


Topp totalopplevelse
© Peter Lundstrøm, WDO

Maten er komponert rundt lokale råvarer, og man kan enten spise på det enkle, men sjarmerende Brittas pensionat, eller få maten levert på døren. Det høres kanskje primitivt ut, men akkurat dette utgjør detaljene som gjør turen hit til en totalopplevelse. Vi skjønner godt hvorfor folk reiser fra den andre siden av jordkloden kun for å oppleve dette!

The mirrorcube går i ett med naturen og er designet for to, tegnet av Tham & Videgårder.

 
Innebygget tre
© Peter Lundstrøm, WDO

The mirrorcube er bygget rundt et tre, noe som gir en fantastisk effekt mot den lyse bjørkefineren. Stigen går til en terrasse på taket.

 
Toalett på rommet
© Peter Lundstrøm, WDO

The cabin er et dobbeltrom på 24 kvadratmeter med stor takterrasse, tegnet av Cyren & Cyren.

Rommene har forbrenningstoalett og håndvask, mens sauna og dusj er i et eget hus - litt som på leirskole.

 
Lekker design
© Peter Lundstrøm, WDO

Interiøret i hyttene er av nordisk design, og lampene er spesialdesignet til hvert prosjekt.