Vinterhvit helhet

Store hvite flater, rene linjer og kontraster i svart skaper en følelse av gjennomført helhet hjemme hos Trine og Marius på Nordstrand. Bli med inn!

© Trine Thorsen

Vi kjøpte huset da det var helt nytt i 2007, men vi har i grunnen endret på alt som i utgangspunktet lå i den faste planen, forteller Trine Andersen. Sammen med samboer Marius Misund har hun skapt et lyst, åpent og romslig hjem med plass til hele familien.Huset er en del av en tomannsbolig på Nordstrand i Oslo, og rommer 168 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Arkitektene Fosse og Aasen står bak hele byggefeltet, som sto ferdig i slutten av 2007.

Se flere bilder fra den flotte boligen på de neste sidene!

 
Stilig spisestue
© Trine Thorsen

Over spisebordet fra Hay henger lampen O-Space fra Foscarini.

  • Den lyser både oppover i taket, inn mot midten av lampen og ned på bordet. Dessuten tar den ikke mye av utsikten fra vinduet, så den er perfekt, sier Trine. Stolene er Catifa fra Arper, mens bordet er fra Hay.
 
Enkelt og elegant
© Trine Thorsen

Kjøkkenet fra hth er utformet så enkelt som mulig, og er helt uten håndtak. Det er åpen løsning mellom kjøkkenet og stuen, med kjøkkenskapene som romdeler. De når imidlertid ikke helt opp til taket, og demper derfor mest visuell støy. Gyngestolen er designet av ekteparet Eames for Vitra.

 
Adventskos
© Trine Thorsen

Julekalenderen har trine laget selv. I hver av posene, som barna rettferdig nok bytter på å åpne, ligger en liten symbolsk gave. Som adventsstake har hun fire kubbelys satt oppi fire nummerte kopper fra Design Letters.

 
Uvanlige julefarger
© Trine Thorsen

Rosa, korall og grått er ikke bare brukt for å pynte opp i hjemmet, men også til julegavene. Fin kombo! Skålen til høyre er fra AEOs Dusty Diamond-serie.

 
Flotte gulv og sort dramatikk
© Trine Thorsen

Det er noe eget med hus som har like gulv i alle rom, dette er en enstavs­parkett i hvitoljet ask fra Fjordal. For et innslag av dramatikk i alt det nøytrale, gjør en svart vegg nytten. Det samme gjør stolen One Chair fra Magis.

Tips! En samling enkle trestjerner mot en mørkmalt vegg er en superenkel måte å pynte til jul på.

 
Smarte soner
© Trine Thorsen

Har du store rom som huser mange ulike funksjoner, kan det være lurt å avgrense sonene. Her er et lyst teppe brukt for å samle sofakroken. Sofaen er fra Ikea og stuebordet fra Living. Gulvlampen Twiggy fra Foscarini rammer inn rommet. Vaser fra Rina Menardi og Kähler, pledd og puter kjøpt hos Bolina.

  • Første etasje består av ett eneste stort allrom, hvor stue og kjøkken sammenfaller. Resten av rommene har vi lagt i underetasjen og i andre etasje. Ved å åpne opp hovedrommet får vi inn mer lys, og har plass til masse besøk. En slik åpen romløsning er også veldig sosialt og inkluderende for oss som familie. Vi ser hverandre hele tiden, sier familien.
 
Lekkert bad!
© Trine Thorsen

Badet er stilrent og enkelt med innredning fra HTH, vask i corian og armatur fra Vola, designet av Arne Jacobsen.

 
Hjemmekontoret
© Trine Thorsen

I det ene hjørnet av loftsstuen har familien laget til en liten arbeidsplass. Bildene på veggen er tatt av Trine selv, Eames-stolen er fra Vitra og den store lampen i trapperommet heter Random Light og er fra Moooi. Kommoden er fra Ikea.