Sydenstemning i dansk drømmehus

Da Ann Wiberg flyttet fra Frankrike til Danmark for å være sammen med kjæresten Bruno, var det en betingelse at de fant et hus som minnet om sydligere strøk. Det gjorde de.

Deilig dansk drømmebolig
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Helt nede i rullesteinene, litt nord for København, ligger en perle av et arkitekttegnet hus. Så riktig er det, til og med, at det vant en pris som årets hus i 1978 på grunn av dets arkitektoniske kvalitet.

Med sånne egenskaper, i tillegg til den umiddelbare nærheten til havet på den ene siden og skogen på det andre, er det ikke rart at designparet Ann Wiberg og Bruno Andersen bestemte seg for å gjøre dette til sitt hjem.

Enkle linjer og fantastisk utsikt
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Det er ingenting som forstyrrer utsikten til havet i stuen. Her sitter familien gjerne og nyter synet av skipene som glir forbi. Gras-lampene sørger for belysningen.

Husets enkle linjer og det som utspiller seg utenfor har også hatt en stor rolle i Ann og Brunos innredning av hjemmet. De har med vilje underspilt møbleringen, for å ta minst mulig oppmerksomhet bort fra utsikten. Interiøret er gjennomgående enkelt, og alt overflødig er valgt bort.

Spesialsofaer i stuen
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Sofaene består av benker laget av en møbelsnekker, dekket med puter i svart tekstil. På veggen henger trykk, blant annet av Henri Matisse, som sørger for litt farge i stuen. I vinduet sitter en skulptur av Gerhard Henning.

Da familien overtok huset, var det installert en ovn, men de utnyttet raskt pipeløpet til å bygge et åpent ildsted. Hovedetasjen er dessuten delt inn i flere nivåer, noe som skaper skiller mellom sonene, til tross for at det oppleves som ett stort rom.

Stramme linjer på kjøkkenet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Fliser av gotlandsk stein, hvit stram arkitektur og lampene, designet av Bernard-Albin Gras i 1922, er gjennomgående elementer i hele huset. Faktisk er sistnevnte omtrent den eneste belysningen i hjemmet. Rundt spisebordet står vintagestoler av Charles og Ray Eames.

Deilig avslappende
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Overalt er det laget til åpninger og steder der naturen kan nytes. Ann liker godt å ligge på en av terrassene og nyte roen.