Surfeparadis på stranden

Et slitent utleiehus i Danmark ble forvandlet til et lekkert strandhus California-style.

Avlangt drømmehus
© Lisbeth Hjort

På Stillinge Strand vest på Sjælland i Danmark ligger et hus som minner om en husbåt, med sin avlange form og smale skorstein. Terrassen er belagt med store, svarte skiferstein, en tøff og utradisjonell løsning.

Det 50 år gamle huset var i en sørgelig forfatning da familien overtok. Ny utvendig kledning, nye vinduer, gulv og kjøkken måtte til før de endte opp med et tidsriktig sommerhus på 100 kvadratmeter.

Solstoler fra Skagerak Denmark, spisestoler fra Fritz Hansen.

Naturlige fargevalg
© Lisbeth Hjort

Fargene innendørs er hentetfra naturen rundt: Svart, hvitt og sandfarget - med klar turkis, lime og litt oransje som kontrastfarger. I tekstilene er det husets svart-hvite fasade som avspeiler seg. De svartstripete elementene binder rommene sammen.
I den store sofaen er det plass til hele familien, og sammen med det spinkle, egendesignede sofabordet, er uttrykket lett.

Åpnet opp for å få allrom
© Lisbeth Hjort

Flere vegger ble revet for å få ett stort rom. Her går kjøkkenet over i spisestuen, som er en forlengelse av stuen. En lokal smed har laget to smale kjøkkenbenker, og spisebordet er snekret av gammelt trevirke som ble til overs etter renoveringen.
Industrilampen over bordet er funnet på loppemarked. Spisebordsstolene er fra italienske Accademia, og den lyseblå vasen på bordet er fra Ilva.

Kule detaljer
© Lisbeth Hjort

Plakaten av John Lennon er et herlig passende blikkfang i spisekroken. Sitteplassene rundt bordet er en fastnaglet slagbenk med innebygd oppbevaring. Putene er hjemmesydd av kraftig bomullslerret.

Aktiv familie
© Lisbeth Hjort

Familien på fem er alle aktive utøvere av vannsport. Seilbrett og bodyboards, våtdrakter og seil er ikke bare maritime effekter, men i daglig bruk. I det lille annekset i hagen har moren i familien sitt eget interiørverksted.

Antikk teak-rot
© Lisbeth Hjort

Den imponerende benken fra Indonesia er skåret ut av en teakrot, og passer perfekt i familiens surfeparadis. Den er kjøpt hos en antikvitetshandler i Skagen.

Barnerom i egen fløy
© Lisbeth Hjort

Den doble fløydøren fører inn til barnerommene, som befinner seg i det gamle nabohuset som nå er bygget på sommerhuset. Gyngestolen i stuen er av Hans J. Wegner, og er arvet.

Knallfarger kombinert med en nøytral base
© Lisbeth Hjort

Naboens sommerhus er nå blitt gutterom for to av familiens tre barn. Rommet er stort og har god takhøyde, derfor ble det god plass til en hjemmesnekret køyeseng. Her inne er det flere farger - oransje komplimenterer de to basisfargene sort og hvitt.

Delikat soverom
© Lisbeth Hjort

Soverommet er sommerlig og lyst, innredet i hvite nyanser. Også her er de lyse linjene brutt opp med små fargeinnslag i turkis og limegrønt.
Nattbordet er et arvestykke, og lampen er et loppefunn.

Moderne bad
© Lisbeth Hjort

Badet i sommerhuset gir zen-følelse, med sine moderne linjer, Gulvet er lagt med sorte skiferfliser, og speilet går i hele rommets lengde og øker romfølelsen. Baderomsinnredningen er opprinnelig et kjøkkenelement, vaskene er fra Philippe Starck.

Gjestehus
© Lisbeth Hjort

Det lille gjestehuset huser venner som kommer på besøk. Den imponerende sandkassen er bygget med naturens materialer, og passer fint inn i hagen selv når den ikke lenger er i bruk.