Stilig lavenergihus med gule detaljer

På en høyde på Kjeller ligger Tine og Olavs stilrene lavenergihus, hvor gnistrende hvite rom med gule fargeklatter gir en luftig og god atmosfære.

Helt på høyden
© Ragnar Hartvig

Utsikten hadde alltid vært fantastisk fra høyden i Blåveisstien på Kjeller. Huset som lå der før var så gammelt at det var nødt til å rives, eller i det minste bygges om. Dermed så Tine og Olav Svardal Ollendorff sitt snitt til å kapre den flotte utsiktstomten, og bygge sitt eget lavenergihus på den.

  • Vi har vært utrolig heldige med tomten. Lyset kommer inn gjennom de store vindusflatene, og på kjøkkenet vårt, for eksempel, har vi godt med lys fra morgen til kveld. Fra sofaen i stuen kan vi nyte fantastiske solnedganger, forteller Tine.

Rundt spisebordet står flere stoler av typen About a Chair fra Hay i grått. Og så en gul fargeklatt i tillegg, så klart! Maleriet av Geir Sletten er en bryllupsgave fra Tines søster.

Spesialdesignet
© Ragnar Hartvig

Tine jobber som interiørarkitekt MNIL ved SJ Arkitekter i Oslo, og vet hva hun driver med. Sammen med ektemannen Olav har hun selv tegnet rominndelingen, fasaden og planlagt alt av elektrisk opplegg i huset.

Olav, som jobber som ingeniør og driftsleder, har tatt seg av rivearbeider, utgraving, tilbakefylling, rør og drenering.

Lavenergihuset er basert på et ferdighus, men Tine og Olav fikk selv gjøre de endringene de trengte.

Hvitt utgangspunkt
© Ragnar Hartvig

Paret har valgt en ren og enkel stil som er gjennomført og konsekvent. Selv stikkontaktene er spraylakkert i samme hvitfarge som veggen, det samme gjelder listverket og rammene rundt vinduene.

Får Tine og Olav gjester, hender det ofte at de blir sittende på kjøkkenet hele kvelden. Innredningen er levert av Sigdal, men tegnet av Tine.

Enkel og velsmakende feriemeny.

Benkeplaten i corian er fra Corinor, hvitevarene er fra Siemens. Det lydabsorberende panelet på veggen er fra Offect. Barstolen Hee er designet av Hee Welling for Muuto. De gule krukkene er en del av tesettet Bulky designet av Jonas Wagell, også det for Muuto. Armaturen Axor Starck X er av Philippe Starck for Hansgrohe. Vifte fra Røros Metall.

Fargeklatter
© Ragnar Hartvig
  • Det kan hende at omgivelsene våre oppfattes som sterile. Men slik trives vi, og vi har jo også innslag av enkelte fargeklatter, sier Tine.

Gjennomgående bruk av tregulv og grått tilfører en lunhet og varme til alt det hvite. Og paret er glad i farger, så lenge de bare opptar små flater.

Tines favoritt er energigivende gult, noe som synes godt i innredningen. En pute i sofaen, en puff, et par krukker på kjøkkenbenken, en såpedispenser og et sengeteppe er alle kledd i gult.

Sofaen er fra Bolia, mens hyllen Stacked Shelf System er designet av JDS Architects for Muuto. Glassbordet kjøpte Tine da hun var 17 år. Vasen på bordet er fra Wik & Walsøe, og lysholderne er fra Iittala.

Myker opp
© Ragnar Hartvig

Runde lamper bryter opp de stramme linjene i trappeløpet og vinduene. Lampen Mirror Ball er designet av Tom Dixon. Rekkverket er laget av Bjørns Trevare.

Bygget med støtte
© Ragnar Hartvig

Selv om huset har store, luftige rom er det merket som energiklasse A, og har mottatt støtte fra Enova.

Det enkle soverommet har taklamper fra Ifö Electric og sengeteppe fra Hay. Veggklistremerkene Birch er kjøpt hos Mitt Hjem. Sengen med oppbevaringsskuffer er fra Ikea.

Lunt treverk på badet
© Ragnar Hartvig

Baderomsinnredningen i kalket eik er laget etter Tines tegninger og levert av Design & 3 interiør. Speilet er kjøpt på mål fra Reidar Hesler AS. Servanten er fra HTH, og armaturen Axor Starck X er designet av Philippe Starck for Hansgrohe.

Mye rom på liten plass
© Ragnar Hartvig

Tine er opptatt av hvordan man kan møblere så smart og effektivt som mulig, en interesse som inspirerte henne til å skrive boken "10 m2", som tar for seg smarte lavbudsjettløsninger for hybler.

Utenfor soverommet i andre etasje har Tine laget et lite pusterom, tilbaketrukket fra den mer travle førsteetasjen. Sofaen og puffen i serien Redondo er designet av Patricia Urquiola for Moroso.

Gulvlampen er fra Kremmerhuset, bordet Shadow er fra Ethnicraft, lysestaken fra Ferm Living og putene fra Hay.

Flere inspirerende boliger finner du her!