Solid på Sola

Med arkitektkontoret Ramp på laget fikk Irene og Trond forvandlet det ulendte terrenget til sin drømmebolig!

Irene og Trond hadde ikke så mange krav, men de ønsket at boligen skulle skille seg ut fra mengden. Det var allerede bygget ut noen boligfelt i nærheten, men disse hadde et anonymt og lite arkitektonisk gjennomtenkt uttrykk som de syntes det var lite fristende å videreføre. De ønsket seg et hus med flatt tak, som skulle være hvitt, inneholde elementer av betong og ha store aluminiumsvinduer fra gulv til tak. De ville ha en utleieleilighet med egen inngang, i tillegg til alle andre funksjoner en familie kan trenge i et hus.
Reguleringsplanene ga dem mulighet til å bygge 280 kvadratmeter, så for å få plass til en separat utleieleilighet, var de avhengig av en plasseffektiv planløsning.

  • Det var avgjørende for oss å ha en god dialog med arkitekten, for det var viktig at hver kvadratmeter ble utnyttet til det fulle, slik at vi fikk plass til alt vi ønsket oss. Vi føler at huset speiler oss på en god måte. Det har tatt tid og krefter, men det har vært verdt det, sier Trond.

Se flere bilder fra huset på de neste sidene!

Inngangspartiet er lite, men praktisk. Gaderoben er skjult rundt hjørnet. Gangen i underetasjen der barnerommene er, er pyntet med det vakre fototapetet Stonerow fra Mr Perswall.

Trapperommet er åpent og lyst med direkte dagslys fra takvinduet. Spisestue og kjøkken ligger på hver sin side av trappen, og dermed sørger bruken av glassvegger for at luftighet blir bevart mellom rommene. Maleriet er av Trudy Wiegand. Kjøkkeninnredningen er fra Kvik.

Stuen i første etasje ligger i tilknytning til hagen, men er skjermet mot innsyn utenfra.

Til venstre: Fra stuen i første etasje er det utgang til hagen. Lampen er fra Bolia, i potten en høy Festuca.

Til høyre: En svevende benk skjuler dekodere, spillkonsoller og dertilhørende visuelt støy.

Tips! Bygg tv-en inn i veggen, så slipper du synlige ledninger og dekodere. vurder dessuten å senke taket, for å legge inn indirekte lys langs veggen.

Gasspeisen er bygget inn i den svarte veggen som går fra vindu til vindu, avsluttet med en innebygget bokhylle. Vindusslisser er lagt inn der det er mulig, for maksimalt innfall av dagslys.

Til venstre: Alt baderomsporselenet er fra Duravit, blant annet et praktisk badekar som dekkes til med et lokk når det ikke er i bruk og dermed kan brukes som benk. Lokket kan også foldes til hver side og bli to behagelige hodeputer når det bades.

Til høyre: Det er god plass i dusjen på badet. I tillegg til to hånddusjer er Hans Grohes Showerheaven noe familien gleder seg over.

Irene og Tronds soverom ligger i første etasje, og har et godt lysinnfall fra to sider. Den høye sengegavlen gir rommet et lunt innslag.