Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Se filmregissørens herskapsvilla

Bille August og skuespillerkonen har mange peishyller de kan sette Oscar-statuetter på.

Hjemme hos stjerneregissøren

© Tim Bjørn

Den Oscar-belønnede filmregissøren Bille August og skuespilleren Sara-Marie Maltha inviterte BO BEDRE inn i sitt over 500 kvadratmeter store hjem nord for København. Villaen fra 1922 har beholdt mye av sin opprinnelige art deco-stil.

Dette rommet bruker familien til lesing og lek, men når de har store selskaper, er det også et fint rom å sitte og prate i. Stolene og bordet er designet av Poul Kjærholm, og sofaen er fra danske Bo-Tikken. Takvinduet og terrassedøren fyller rommet med lys hele året.

Lys velkomst i hallen

© Tim Bjørn

Inngangen til familien Augusts hjem setter stemningen for resten av huset. Da familien flyttet inn, var hallen mørk og tung, men etter omfattende oppussing fremstår den nå som lys og åpen, og gjester blir ønsket varmt velkommen. Den svenske sølvlysekronen kjøpte Bille August etter at han hadde laget filmen Den gode vilje. Fargene i marmorgulvet er nøye utvalgt og blir brukt i flere rom i boligen.

Kjøper rekvisitter

© Tim Bjørn

Bille August og skuespillerkonen Sara-Marie Maltha, har renovert sin gamle villa, og beholdt mye av den gamle art deco-stilen. Bille August har innredet med flere effekter han har kjøpt fra filmsettene han har jobbet på.

Ombygget kjøkken

© Tim Bjørn

Kjøkkenet er et av de rommene som Bille August og Sara-Marie Maltha har bygget om. Gulvflisene i hvitt og beige følger stilen fra husets gang og går igjen i valget av farge på benkeplaten i marmor.

Stilriktig kjøkken

© Tim Bjørn

Kjøkkenet er fra JKE Design. På øya med vasken står en av Georg Jensens drueoppsatser, som er laget på samme tid som huset er bygget, nemlig 1920-tallet.

Favorittbøker på kontoret

© Tim Bjørn

Bille Augusts arbeidsrom er innredet med kinesiske møbler og hyller med utvalgte bøker. De blir aldri lånt ut og hører til regissørens favoritting.

Prisene i eget rom

© Tim Bjørn

Bille Augusts mange priser og utmerkelser er et kapittel for seg! De blir oppbevart i et eget rom, men vi fikk lov til å ta et par bilder av dem. Her ses blant annet Oscar-statuetten han fikk for Pelle Erobreren.

Originalt badekar

© Tim Bjørn

Marmoren på badet kommer fra Grønland. Rommet er bevart slik som det var i 1922, da huset ble bygget. Bare gulvet er lagt til senere. Badekaret er også originalt, det samme er de flotte og godt bevarte armaturene.

Asiatisk baderom

© Tim Bjørn

Den japanske kimonoen, håndkletørkeren og benken i mørkt tre tilfører rommet en asiatisk stemning.

Gasspeis

© Tim Bjørn

Gasspeisen styres enkelt ved hjelp av en fjernkontroll.

Soverom med filmklenodier

© Tim Bjørn

Soverommet er holdt i hvite nyanser for å få inn så mye lys som mulig. En kikkert står klar i vinduet, her oppe fra kan man nemlig se ut over Øresund. Maleriet er fra Sør-Afrika og ble kjøpt da Bille August lagde filmen Goodbye Baffana, som handler om Nelson Mandela og hans fangevokter.

Originale detaljer i stuen

© Tim Bjørn

Vegger i russisk bjørketre og originale parkettgulv setter en gyllen ramme om stuen. De hvite sofaene er kjøpt i Bo-Tikken, og stolene er fra Flexform. De små metalbordene har Bille August fått laget hos en smed. De røde terracottaenglene stammer fra et italiensk kloster.

Kommode fra Syria

© Tim Bjørn

Den imponerende kommoden med detaljer i perlemor er fra Damaskus i Syria. Stolene er fra italienske Flexform og fra Bo-Tikken.

Håndplukket til deg