Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Samlere med sans

I en skreddersydd osloleilighet fra 1934 kommer samlingen av designobjekter fra 50- og 60-tallet til sin rett.

Stilsikkert

© Inger Marie Grini

Den åpne og lyse stuen har fått en ekstra lang Poltrona Frau-sofa for å få utnyttet kvaliteten i det store rommet. PK 22-stolene som er plassert rundt bordet, er behagelige å sitte i, samtidig som de ikke er for volumiøse.

Bok & bilde

© Inger Marie Grini

Den veggmonterte hyllen fra Källemo egner seg ikke bare godt til bøker. På toppen er en liten samling glass av Erik Høglund. Stereobenken er fra Bolia. Bildet er av H. Helland.

Samling

© Inger Marie Grini

Peisen i kleberstein er fremhevet og gitt ytterligere tyngde ved at den mørke fargen er fullført over resten av veggen. På peishyllen står en samling gamle Holmegaardvaser. PK22-stolen fra 1955 utgjør lesekroken under Georg Nelsons klassiske ball clock. Ved siden av AJ-lampen står en tidskriftssamler fra Artek.

Skreddersøm

© Inger Marie Grini

Spisestuen er i forlengelsen av stuen. Boform var de eneste som kunne levere veggseksjoner innenfor standardsortimentet, som også passet eiernes tegninger og kvalitetskrav. Den originale Arne Jacobsen-spisestuen fra 1962 fant paret i en bruktbutikk i København for flere år siden.

Drømmekjøkkenet

© Inger Marie Grini

Kjøkkendesignet har mannen i huset gjort selv. Fryseren er plassert over ovnen. Kjøleskap er i skuffer under koketoppen og avtrekket er plassert øverst mot taket. Det var et poeng å slippe overskap. En frostet glasskyvedør kan skjerme arbeidsdelen ved behov, samtidig som den slipper inn lyset.

Skandinaviske klassikere

© bo-bedre.no

I anretningen, bak den smarte hengslingen, ligger alt servise og dekketøy. Her ser vi blant annet unike samlinger av Figgjo-serviset A la carte, Entré fra Rørstrand og andre skatter fra den svenske keramikeren Stålhane.

Lyst arbeidshjørne

© Inger Marie Grini

Fra arbeidskroken i stuen får man glede av de godt utnyttede lysforholdene i leiligheten. Det gamle respateksbordet er et bruktfunn og står godt til den nye Eames-stolen. Papirkurven er en norsk klassiker fra 50-tallet. Lampen på benken er et containerfunn.

Barnerom 1

© Inger Marie Grini

Begge barnerommene er kompakte og effektive.

Barnerom 2

© Inger Marie Grini

Sengen er produsert av finske Muurame, som har noen fleksible løsninger det kan være vanskelig å finne andre steder.

Gjennomført veranda

© Inger Marie Grini

På verandaen er det bygget inn en sofabenk som gir et ryddig inntrykk og utnytter plassen maksimalt. Anretningsbordet og blomsterpotten er typiske 50- og 60-talls design og funnet i bruktbutikk.

Håndplukket til deg