Personlige påfunn på Frogner

La deg overraske av denne klassiske, men sprelske leiligheten på beste Frogner.

Galleristemning
© Evy Andersen

Stuens grå vegger danner en nøytral bakgrunn til samlingen av bilder på veggen. Over sofaen fra Meridiani henger et foto av den tyske fotografen Henning Bock. Putene i sofaen kommer fra danske Christina Lundsteen. Lampene over sofaen er funnet i en kjeller. Bordet er et bruktfunn, og puffen er fra danske Karmameju.

Grågrønt kjøkken
© Evy Andersen

Kjøkkenveggenes grågrønne farge gir en fin kontrast til Conrad Leach sitt rosa maleri av Brigitte Bardot. Den antikke lysekronen er kjøpt i København, mens spisebord og stoler er bruktfunn som har fått nytt liv med litt maling. Butler-speilet og lampen på kommoden er fra Eske. Kommoden ble funnet på Den Blå Avis, Danmarks versjonen av finn.no.

Spisebord med båtmaling
© Evy Andersen

Spisebordet er et naturlig samlingspunkt. Det ble kjøpt på lauritz.com for 700 kr, og er pusset og malt fem ganger med hvit båtmaling. Stolene ble kjøpt på Fretex og malt med svart Bengalack.

Lesekrok
© Evy Andersen

Kjøkken, stue og soverom ligger på rekke og rad med store skyvedører imellom. Lenestolen er funnet på Fretex. Over stolen henger et foto signert den norske fotografen Julie Hoen. Veggklokken er funnet på eBay. Lampen i vinduet er fra britiske Ochre og glassklokken i vinduskarmen er antikk. Begge er kjøpt hos Eske.

Lysinnfall
© Evy Andersen

De store, buede vinduene fyller kjøkkenet med lys. Benkeplatene er laget av mdf-plater som er malt med gulvmaling, og kjøkkenskap og hyller er fra Ikea. Gasskomfyren er fra Smeg. Globusen er fra Eske. Lysestakene er laget av gamle bordben fra Indonesia og er fra Eske.

Imponerende kakkelovn
© Evy Andersen

I stuen troner en majestetisk, pastellfarget kakkelovn. Stolen har fulgt Karina gjennom mange år og er et bruktfunn fra Amsterdam. Over stolen henger en original, italiensk James Bond-plakat fra 1960-tallet.

Original kommode
© Evy Andersen

Soverommet er holdt i en ren, dus gråfarge. Kommoden er egentlig et gammelt fryseskap, funnet i en bruktbutikk i Amsterdam. Lampen er fra Design By Us.

Skap som hodegjerde
© Evy Andersen

Som kontrast til det grå er det bygget en vegg bak sengen kledd med svart tapet. Bak veggen skjuler det seg to garderobeskap. Vegglampene er fra det franske firmaet Jieldé, og silketrykket av Audrey Hepburn fra den engelske kunstneren Conrad Leach. Lysekronen er et bruktfunn fra Amsterdam, og de gule silkeputene er sydd av gamle gardiner fra Et Dukkehjem på Grünerløkka.

Stilleben på soverommet
© Evy Andersen

Små stilleben av forskjellige ting funnet på reiser står sammen med parfymer og arvegods.