Opp en trapp og inn en dør!

Paret hadde studert trappetrinnshuset på avstand en stund - de var vant til klassiske hjem i flatt terreng, og var litt i tvil om formen. Men med kyndig hjelp fikk de myket opp og skapt sammenheng fra øverste til nederste etasje.

Perfekt tilpasset terrenget
© Elisabeth Aarhus

Paret oppfattet huset som en smule kaldt, så de tok for sikkerhets skyld med seg interiørarkitekt Jennifer Valone Thorsen på visning. De var redd for at huset var litt sterilt for familien på fire, og for at bygningen, som med sine fem etasjer lå og speilet seg i vannkanten, ville ta all oppmerksomheten bort fra omgivelsene. Arkitektene fra Dark hadde latt det tilstøtende terrenget bestemme utformingen av bygget. Og da Jennifer beskrev hvordan de kunne ta denne ideen videre inn i interiøret, var paret solgt.

Se bildene fra det lekre trappehuset på de neste sidene!

Lekkert og lyst kjøkken
© Elisabeth Aarhus

En lys og moderne kjøkkenløsning, i direkte tilknytning til stuen, dominerer hovedetasjen. På det nydelige bambusgulvet står Hans J. Wegners klassiske The Chair, produsert av PP Møbler, rundt spisestuebordet fra tyske e15. Taklampen er fra New York-firmaet David Weeks Studio.

Vindu fra vegg til vegg
© Elisabeth Aarhus

Ny kjøkkenløsning var hovedprioritet for familien, og innredningen fra Bulthaup fungerer i dag som husets knutepunkt. Høye og brede vindusflater, fra gulv til tak og vegg til vegg, gir følelsen av å spise ved vannet når spisebordet dekkes.

Tripp-trapp hele veien opp
© Elisabeth Aarhus

Trappen strekker seg fra bryggen og helt opp til husets femte etasje. Det er dessuten utgang fra hver etasje, noe som gjør tilgangen til vannet enda enklere. Trappeløpet innendørs har ulike valører av den nøytrale gråfargen, som endrer seg fra lys til mørk gjennom husets fem nivåer. På den måten kobles etasjene sammen på en delikat og samtidig konseptuell måte.

Flott utsikt fra stuen
© Elisabeth Aarhus

Sittegruppen ved vinduet er et deilig sted å slappe av med en bok og samtidig føle at man er i kontakt med naturen på utsiden. TV er no-no i dette rommet, da det er mer enn nok å hvile blikket på. Lenestolen er designet av Charles og Ray Eames, og produseres av Vitra, mens sofaen er fra Poltrona Frau. De nøytrale fargene fungerer som et lerret som endrer seg i løpet av dagen og med årstidene.

Soner for underholdning
© Elisabeth Aarhus

Fremfor passiv tv-titting i allrommet, har familien et spesialdesignet rom for hjemmekino og underholdning. Jennifer har tegnet sofaen i to høyder.

Det er også lagt opp til lekerom for de voksne - med biljardbord, bar og stor, deilig sofa fra Cassina.

Hyggelig hjemmekontor
© Elisabeth Aarhus

Hjemmekontoret ligger nesten nederst, noe man kan se på den mørke nøytrale veggfargen - som har gått fra lys øverst i hjemmet, til å stadig bli mørkere jo lenger ned i etasjene man beveger seg. Skrivebordet er av kunstneren Paul Hellsegg.

Varmt og innbydende allrom
© Elisabeth Aarhus

Gasspeisen i allrommet er tegnet av Jennifer Valone Thorsen, og over den henger et verk av Sverre Schyberg Olsen.

Gråsoner på soverommene
© Elisabeth Aarhus

Til venstre: I det helgrå soverommet er det integrert smarte oppbevaringsløsninger, med en nisje i kontrasterende treverk. Pent!

Til høyre: Hovedsoverommet er en drøm med sin duse palett og vakre strukturer. Sengegavelen er tegnet spesielt for dette rommet. Fotografiet over sengen er av Jim Bengston.

Lekkert bad
© Elisabeth Aarhus

De organisk formede baderomsmøblene og gardinene myker opp de harde flatene på badet og tilfører en følelse av velvære. Badekaret er fra Boffi.