Mye rom på liten plass

Begrensninger kan gjøre underverker for kreativiteten! Få kvadratmeter er ingen hindring for å skape et godt hjem, bare spør Anders Krakou.

God plassutnyttelse
© Iben og Niels Ahlberg

Anders Krakou jobber i en av Københavns mest innovative interiørbutikker, noe hjemmet hans bærer tydelig preg av.

Hjemmets eneste rom er både soverom, spisestue og sofakrok, uten at det verken føles overmøblert eller trangt. Leiligheten hans på 48 kvadratmeter virker langt større enn den er. Hemmeligheten er at de fleste elementene både har en funksjon og passer inn i helheten.

Sofaen er fra Lafibule, bordet fra Nordal, lampen på bordet fra Jieldé. Gulvlampen Oslo Wood er fra Northern Lighting. Maleriet på veggen har Anders malt selv.

Enkel eleganse
© Iben og Niels Ahlberg

Hold det enkelt, er Anders sitt innredningsmotto. Særlig når man bor på liten plass. Entreen kan potensielt bli uoversiktlig og rotete, men her er jakkene hengt høyt og skoene plassert ryddig langs veggen. Paraplyen og vesken er nødvendige hverdagsrekvisitter samtidig som de også er dekorative.

Design og kvalitet
© Iben og Niels Ahlberg

Innredning handler om prioritering. Anders valgte å bruke pengene sine på designerstoler og satte dem rundt et Verner Panton-inspirert bord fra Ikea. Rokokkostolen i klar akryl er designet av Philippe Starck for Kartell, mens skinnstolen med saueskinn i har han arvet fra morfaren sin.

Et nakent tre og en stubbe på kjøkkenet understreker hans forkjærlighet for naturen.

Nøye planlagt
© Iben og Niels Ahlberg

Det er detaljene som skaper en gjennomført stil. Anders bruker også leiligheten som atelier, og lerretene får stå fremme og bli en del av interiøret.

Små, effektive grep
© Iben og Niels Ahlberg

Ettersom Anders leier leiligheten, har han ikke hatt muligheten til å gjøre store endringer på kjøkkenet. Men han har i alle fall fjernet skapdørene på overskapene, noe som letter uttrykket og lar ham vise frem favorittserviset sitt. Kunsten på veggen har han laget selv.

Helt naturlig
© Iben og Niels Ahlberg

"Hva liker jeg?" og "Hva er det som absolutt ikke er min stil?" er spørsmål Anders stiller seg jevnlig.

Det er utfordrende å både holde fast ved det man faktisk synes er vakkert og samtidig la smak og stil utvikles i takt med nye impulser. Men den naturlige trenden er noe Anders virkelig tror på akkurat nå, og en trend han mener vil holde i lang tid fremover.

En glassklokke fungerer som monter for små rariteter i den brede vinduskarmen.

Helhetlig interiør
© Iben og Niels Ahlberg

Inspirerende kunstbøker finnes overalt. Anders bruker også klær som dekorelementer i leiligheten.

Et inspirerende hjem
© Iben og Niels Ahlberg

Den italienskinspirerte sovealkoven kan åpnes opp eller skjules ved hjelp av et svart forheng. Tapetet på veggen gir dybde til rommet, og sengeteppet i imitert chinchillapels sørger for en skikkelig luksusfølelse. Lampen har Anders designet selv.