Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Moderne landliv i gammel ruin

Se hvordan arkitekten skapte et moderne hjem til seg og familien av et rivningsklart hus.

Arkitektens genistrek

© Andreas Mikkel Hansen

Det gamle huset er det nye hjemmet til en av to partnere i arkitektfirmaet Norm! Det gamle huset i Humlebæk utenfor København hadde stått tomt i flere år, og skulle rives. Det store prisjektet skremte ikke den innovative arkitekten.

Klikk videre og se hva han gjorde!

Modulene i stuen er fra Norm og en prototype for & Tradition. Stolene er Hee Wellings Lounge Chairs fra Hay, og de små bordene foran har Kasper og hans partner i Norm, Jonas Bjerre-Poulsen, designet. De er ennå ikke i produksjon. Den store hvite taklampen er en halv Verner Panton Flower Pot, den mangler nemlig underdelen. Under står det lille bordet Don’t Leave Me fra Hay, designet av Thomas Bendzen, og en av Norms skåler for Menu.

Åpen førsteetasje

© Andreas Mikkel Hansen

Hele første etasje er et stort oppholdsrom, hvor det flotte betonggulvet spiller hovedrollen. På sofaen fra Urban Living står lampen Milk, som er tegnet av Kaspers firma Norm og produseres av & Tradition. Sofabordet er et familieklenodium, og i forgrunnen står noen av Norms kommende produkter for Menu, nemlig krus og tekanne i glass.

Herdet betonggulv

© Andreas Mikkel Hansen

Spisebordet har Kasper laget selv av to bukker fra Hay med tre planker av beiset furu skrudd på toppen. Over henger tre Topan-lamper fra & Tradition på rekke og rad. De ble opprinnelig designet av Verner Panton til Hotell Astoria i Trondheim i 1960. Rundt bordet står Eames-stoler fra Sacre Coeur. Det røffe betonggulvet er slipt og herdet med epoksy, og det er gulvvarme overalt. Den lange rekken med spoter ble funnet på Nivå teglverk og kjøpt for en kasse øl da teglverket ble lagt ned.

Sort trapp

© Andreas Mikkel Hansen

Soverom og bad er i annen etasje. Trinnene i trappen opp til andre etasje er malt svarte. Lysekronen er et arvestykke.

Bad med utsikt

© Andreas Mikkel Hansen

Badet har en fantastisk utsikt over slettene rundt.

Enkelt barnerom

© Andreas Mikkel Hansen

Den lille sønnens rom er spartansk innredet med få, men velvalgte ting. Juno-sengen ble tegnet av Viggo Einfeldt i 1942.

Inebygde skap

© Andreas Mikkel Hansen

Entreen ønsker velkommen inn i det lyse, imøtekommende huset. Her er det gjennomtenkte innebygde skap på begge sider.

Soverom med skråtak

© Andreas Mikkel Hansen

Soverommet er holdt i en rolig og enkel stil. Røffe bjelker understreker den rustikke stilen.

Relaterte artikler