Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Møbelagentens designhjem

Han er ekspert på god design, men søkte profesjonell hjelp til sin egen leilighet. Se møbelagentens lekre hjem!

Lure løsninger med interiørarkitekt

© Patric Johansson

Eieren av denne Stockholmsleiligheten fra tidlig 1900-tall eier et møbelagentur, og er lidenskapelig opptatt av design. Likevel har han tatt i bruk profesjonell hjelp for å finne skreddersydde løsninger og få maksimalt av leilighetens potensial. Det har gitt ham et praktisk og moderne hjem i en verneverdig bygård. Klikk videre og se de smarte løsningene han har fått ved hjemlp av interiørarkitekt!
I stuen har Alvar Aaltos tevogn fått en sentral plassering. Den er ett av mange designprodukter møbelagenten omgir seg med hjemme.

Nytt og gammelt

© Patric Johansson

Den lyse byleiligheten på rundt 100 kvadratmeter har en gjennomført helhet uten skille mellom de totalrenoverte rommene og resten, som er bevart og overflatepusset. Cirka to tredjedeler av leiligheten har fått nye funksjoner. Stolen Fjord av Patrica Urquiola har fått en sentral plass i stuen.

Bevarte detaljer

© Patric Johansson

I stuen er den gamle fiskebensparketten beholdt. Det bevarte brystpanelet står som en vakker detalj til resten av interiøret. Rommet inneholder få, men markante ting. Det avlange kunstverket er av den svenske samtidskunstneren Sofie Tottie. Lysestaken, Spin Floor Candelabra fra Tom Dixon har også et flott grafisk uttrykk.

Åpent og plasseffektivt

© Patric Johansson

Den åpne løsningen mellom kjøkken og spisestue slipper mer dagslys inn i stuene, samtidig som utnyttelsen av kvadratmeterne er blitt bedre.Tom Dixon-stolene er visstnok blant de mest behagelige spisestolene møbelagenten har sittet i. Med venner på besøk er det altså ikke noe problem å tilbringe hele kvelden rundt spisebordet.

Skreddersydde skap

© Patric Johansson

På soverommet gir det plassbygde inventaret rommet et moderne uttrykk. All innredning er tegnet og tilpasset til leiligheten og levert av svenske Ballingslöv.

Teppe på soveromsgulvet

© Patric Johansson

Soverommet er blitt eierens favorittrom. Følelsen av å sette bena ned på et mykt teppe i stedet for et kaldt gulv om morgenen, er en liten detalj som gir mye hverdagsglede. Kveldssolen som kommer inn gjennom de store vinduene gir rommet et vakkert lys.

Stilrent kjøkken

© Patric Johansson

Kjøkkeninnredningen er laget i den samme, enkle stilen. Hvit benkeplate og hvite veggplater gir rommet et rolig, lyst og luftig preg. I spisetuen og kjøkkenet er det svarte steingulv - leiligheten har fått et tredelt uttrykk på grunn av de ulike materialene som er valgt på gulvene i de forskjellige rommene.

Vindusbenk

© Patric Johansson

Den plassbygde benken under vinduet gir ekstra sitteplasser og oppbevaring, samtidig som den reflekterer dagslyset videre inn i rommet.

Kontor på stuen

© Patric Johansson

I en leilighet får rommene ofte flere funksjoner. Her er arbeidsplassen bygget inn under vinduene i stuen. Stolen heter Chair One og er designet av Konstantin Grcic for Magis. Hyllen Steelwood shelf av Bouroullec-brødrene er en blanding av dekor og nytte. En vakker bokhylle som gir rommet både personlighet og farge.

Relaterte artikler