Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Maskulint og klassisk på Kampen

Den herskapelige byleiligheten er slått sammen av to små leiligheter. Se det vellykkede resultatet!

Stor takhøyde

© Nils Petter Dahle

I leiligheten på Kampen i Oslo møtes to århundreskifter: 1890/1900-tallets solide takhøyde, sirlige detaljering og vakre takornamentikk, og 2000-tallets smarte planløsninger, åpne rom-følelse og helhetstankegang.

Peisinnsatsen Lotus er kjøpt hos Bo Bedre Peis, mens selve peisrammen er en gipsinnramming fra Gipsmakeriet i Oslo. Sofa og sofabord er begge fra Cappellini og kjøpt hos Expo Nova. Teppet er fra Bohus. Den klassiske skinnstolen Wassily Chair er designet av Marcel Breuer og kjøpt hos Expo Nova. Gulvlampen Samtid er fra Ikea, og vegglampene er fra belgiske Delta light, Expo Nova Lys.

Benkeplaten fraktet gjennom vinduet

© Nils Petter Dahle

Da den opprinnelige leiligheten var ung, var det vanlig med mørke farger og tunge gardiner. Eierne nå har imidlertid valgt å forsterke et moderne uttrykk ved å satse på gardinløse vinduer eller vinduer med diskré persienneløsninger samt hvitmalte tak og veggflater.

Kjøkkeninnredningen er fra Kvik og modellen heter Bianco. Benkeplaten fra Blanco var så stor at den måtte heises inn gjennom et av vinduene. Synlige hvitevarer fra Gaggenau og innebygde hvitevarer fra Miele. Viften er fra Polyform.

Utnytt hjørnene

© Nils Petter Dahle

Arbeidskrok og avslappingshjørne i ett. Arbeidsbordet er fra Ikea og stolen som er designet av Verner Panton, føres av Vitra. Alle spoter og LEDlamper på veggene er fra Expo Nova. Daybeden er egentlig en rammemadrass fra Ikea som har fått lintrekk på og er tilført matchende puter.

Steinfliser på gulvet

© Nils Petter Dahle

Eierne ønsket seg et gulv som var gjennomgående i hele leiligheten. Valget valgt på et blankpolert granittgulv fra Sigvartsen Steinindustri.
Spisebordet er fra MDF Italia og stolene er designet av Walter Knoll. Begge er kjøpt hos Tannum Møbler. Skjenken er fra Ikea og lysekronene i venetiansk glass er fra Art Gallery Lighting og kjøpt hos Expo Nova. Skulpturen på skjenken er laget av Terje Sverd Gudmundseth.

Designklassikere

© Nils Petter Dahle

Den sølvfargede bordlampen er fra Artemide. Den er med på å gi en moderne touch til de over hundre år gamle takhimlingene.

Mosaikkfliser på badet

© Nils Petter Dahle

Baderomsinnredningen er fra Kvik. Hvitevarer, som toalettstol, badekar og vask, er designet av Philippe Starck. Blandebatteriene er fra Vola og designet av Arne Jacobsen. Krystallmosaikken på veggene er fra Höganäs, og badegulvet er det samme granittgulvet som i resten av leiligheten.

Klassisk stil med stor takhøyde

© Nils Petter Dahle

Lys og luft var to hovedargumenter da de to små Kampen-leilighetene ble til én stor. Den elegante stilen forsterkes av den solide takhøyden, detaljene fra forrige århundre og de moderne designklassikerne.
Skyvedører skiller soverommet fra resten av leiligheten. I tillegg er det lagt tregulv her inne, noe som myker opp rommet og gjør det varmere.

Asiatisk vri

© Nils Petter Dahle

Orientalske detaljer som denne buddhafiguren setter prikken over i-en.

Håndplukket til deg