Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

New York på tørkeloftet

Skråtaket, bjelkene, de rå murveggene, taxigule detaljene og den røffe innredningen: Michael Mortensen (28) har forvandlet et tørkeloft til en gjennomført ungkarsbolig i ekte New York-stil.

200903_new_york_toerkeloft_5501

© bo-bedre.no

Michael Mortensen nølte ikke lenge da han fikk muligheten til å totalrenovere leiligheten med tørkeloftet oppe under taket midt i den danske byen Nykøbing Falster på Sjælland.

Allerede da han mottok husnøklene var halvdelen av en vegg og det meste av et tak revet ned og lå på gulvet. – Jeg gikk virkelig løs på den jobben med liv og lyst. Jeg har veldig sans for prosessen når man skaper noe, det er herlig å få ingenting til å bli allting. Et triks er å ikke tenke så mye på alt, jeg bare gjør det, forteller den 28 år gamle reklamekonsulenten.

Derfor hadde han ingen overordnet plan for renoveringen, alt har skjedd litt etter litt, røper han. – Jeg har hatt muligheten til å skape denne leiligheten fullstendig etter egen fantasi. Det har vært en fantastisk frihet å ikke måtte spørre noen om lov. Kreativiteten min har fått fritt spillerom. Helt knirkefritt har riktignok ikke jobben gått for seg, noen deler av prosessen har tvunget Michael Mortensen til mange og nøye overveielser.

Kjøkkenet var for eksempel en nøtt, han slet med å velge form og farge. Leilighetens opprinnelige hvite, klassiske kjøkken med lister i kirsebærtre endte til sist med å bli et svevende, lett kjøkken i svart høyglans. – Alle anbefalte meg å velge det hvite, men jeg var så lei standardkjøkkener med skap langs veggen. Jeg hadde lyst til å lage luft rundt kjøkkenet og gi det et sterkt uttrykk, forklarer han.

Kjøkkenet ble tegnet om mange ganger. Det er skapt av et skjelett bygget av mdf-plater rundt tilpassede Kvik-elementer. Topplaten er av rustfritt stål, og den passet overhodet ikke da den endelig kom. – Det var verre enn å bygge brannstasjonen i Lego, oppsummerer Michael. Nå smiler han fornøyd – lykkelig over det ferdige resultatet.

Selve innredningen av leiligheten er også skjedd pø om pø. Gjennombruddet kom da han fant på å skrive ” First we take Manhatten” på den ene stueveggen, ideen fant han i et boligmagasin. – Jeg hadde jo mulighet til å møblere med så mange ulike stilarter, men da jeg så denne setningen, var jeg solgt. Jeg har sans for sangen, jeg liker rytmen i setningen og jeg har alltid hatt enorm sans for New York. Dermed hadde jeg den gule tråden i innredningen min, forteller Michael Mortensen.

Håndplukket til deg