Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Kosmopolittens pendlerbolig

Han har i mesteparten av sitt voksne liv jobbet for ulike internasjonale luksusmerker, og hatt bosted i noen av verdens største metropoler. Det måtte en direktørjobb i Georg Jensen til for å lokke Ulrik Garde Due hjem til Danmark. Men siden barna hans går på skole i London, blir det foreløpig en pendlertilværelse på ham – og fritiden tilbringer han i en funkisperle fra 1938.

Georg Jensens direktør, Ulrik Garde Due

© bo-bedre.no

Da Ulrik Garde Due for et år siden fik jobben som direktør for designfirmaet Georg Jensen, var det en drøm, der gik i opfyllelse. Både karrieremæssigt – og privat. Ulrik Garde Due har alltid hatt et godt øye til mulighetene i Den Gamle Dame, som han kjærlig kaller sin nye arbejdsplass. Og da han gerne ville tilbringe mer tid i Danmark, der han fremdeles har faren sin, var spranget fra stillingen som nestkommanderende i det globale luksusmerket Burberry til førstemann i sølvsmien på
Frederiksberg slett ikke så stort.

Siden Ulrik Garde Due som 21-åring forlot Danmark, har han skapt seg en internasjonal karriere i globale luksusmerker og har hatt adresse i Tokyo, New York, Paris og sist i London, der han var med på å gjenopplive Burberry og sikre at de engelske rutene atter ble en suksess – i motebildetog økonomisk.

Selv om Ulrik Garde Due og familien er sterkt knyttet til Danmark, der de har nytt feriene i sommerhuset sitt, har de mange år i utlandet betydd at “hjemme” nå er mange steder. For tiden er hjemme London, der Ulrik Garde Dues barn går på skole, og der han fremdeles har en leilighet, kjærestens landsted i Normandiet, og i Hellerup, hvor han i desember flyttet inn i sin pendlerleilighet med utsikt over Øresund.

Leilighetskomplekset i funkisstil er tegnet av Feldthaus i 1938, og er sterkt inspirert av Arne Jacobsens Bellavista i Hellerup. Leiligheten på toppen er av nyere dato og resultatet av en renovering av tørkeloftet.
Arkitekt Mads Verner har stått for innredningen, og resultatet er en fin balanse mellom det eksisterende og det nye. Lyset velter på overdådig vis inn fra begge sider – og ovenfra. Det skaper en optimistisk og positiv stemning uansett årstid. Leiligheten er en ren energilader – vennlig, imøtekommende og full av energi, akkurat som Ulrik selv.

Den store terrassen som går hele veien rundt huset på sjøsiden, blir flittig brukt – både når Ulrik har
gjester, eller når dagens innsats skal synke inn i en stille stund. Leilighetens 130 m² er veldig enkelt innredet. Både fordi det er slik Ulrik liker det, men også fordi arkitekturen i leiligheten legger opp til
innredningsmessig måtehold. De enkle linjene mykes opp av en vegg som snor seg rundt i leiligheten.
Overalt i hjemmet finnes spor fra livet i verdensmetropolene og avtrykk fra internasjonale vennskap.

I stuen med et høyglanspolert, knallrødt Bodil Kjær skrivebord ligger et minne om tiden i London – og
Burberry – i form av tre luksuriøse kasjmirputer i de velkjente røde og brune rutene. Sofabordet er en ekte og godt brukt Louis Vuitton-travel trunk – med malteserkors og koffertmerker. Merkene stammer fra
Ulriks flytting fra Paris til Tokyo. – En av vennene mine i Paris er med i Malteserordenen. Han var helt
forelsket i Bang & Olufsen-tv-en min som han bare måtte ha. Så vi gjorde en byttehandel. Man kan si at jeg fikk kofferten takket være dansk design, smiler Ulrik.

Håndplukket til deg