Grafiske fingeravtrykk i stilig leilighet

Lindas kjærlighet for grafisk design er tydelig i hjemmet hennes, der hun har satt sitt personlige preg med egenproduserte trykk og malerier.

© Cecilia Möller

I den stilrene leiligheten i Mjölby i Sverige bor Linda med samboeren Mats og hunden Agnes.Lindas kjærlighet til grafisk design setter preg på alle rom i leiligheten i form av malerier, de fleste har hun laget selv.

Hun lagde det første bildet etter å ha fått inspirasjon fra et interiørblad. Hun tok med seg ideen til et reklamebyrå for å trykke den, og resultatet henger nå på stueveggen. Et helt grått bilde med en hvit fargekode på midten. Så kom den ene ideen etter den andre, og hun har trykt opp flere bilder med tekster som betyr noe for henne.

  • Jeg elsker skriften, bokstavene - absolutt alt som har med grafisk design å gjøre, sier Linda om hovedinspirasjonen til det hovedsakelig svart-hvite hjemmet.
 Stilig med svart-hvitt
© Cecilia Möller

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene hos Linda og Mats, som har en forkjærlighet for svart-hvit grafikk. Gulvteppet i entreen er fra Horreds, kurvene fra Åhléns og lampen fra Ikea. Hattehyllen har paret laget selv.

 Lyst og luftig
© Cecilia Möller

Den lyse stuen er formet som en hestesko, med en dør som leder mot kjøkkenet, den andre ut mot gangen.

 Egenprodusert kunst
© Cecilia Möller

Bildet med navnet Designed in Sweden er ett av Lindas verk, og er, som så mange av de andre, utelukkende i svart og hvitt. Detaljene på avlastningsbordet følger opp. Lysestakene og vasen er fra Ikea, mens den hvite skålen er fra Nordik.

 Stilige Skandinavia
© Cecilia Möller

Den svarte stolen foran vinduet i stuen er fra Ikea. De grønne putene som spriter opp stolen er kjøpt på Hay. Det runde avlastningsbordet er fra Design House Stockholm.

  • Jeg liker fargen, formen og linjene i skandinavisk design. Lenestolen i stuen er laget av en dansk designer. Vi har også flere ting fra Design House Stockholm, og jeg liker også tekstiler fra Marimekko og Tio-gruppen.
 Selvlaget og vellaget
© Cecilia Möller

Krakken med saueskinn har Linda laget selv. Tøflene er fra Pia Wallén.

 Fargerikt på soverommet
© Cecilia Möller

Det eneste rommet i leiligheten som har mye farger, er overraskende nok soverommet. Fargekomponentene finnes på ulike filmplakater som henger på veggen. Alle er kjøpt i Danmark, for paret elsker dansk design og de tar ofte en helg i København.

 Billig og dyrt
© Cecilia Möller

Det ville og fargerike soverommet har en god blanding av design og Ikea. Den svarte sengen er fra Ilva. De svarte og hvite putene har Linda sydd selv, med stoff fra Ikea, mens de gule putene er fra Mimou.

 Rent uttrykk
© Cecilia Möller

Når både møbler og kunst består av blyantlignende streker, blir uttrykket lett og tøft. Stolen er fra Hay, mens stoffet bildet er laget av, er fra Marimekko.

 Kult med Ikeac
© Cecilia Möller

Kjøkkenet og samtlige hyller kommer fra Ikea. Ryen er fra Horreds og forkleet fra 10-gruppen.

 Åpne rom
© Cecilia Möller

Leilighetens planløsning gjør at alle rom er knyttet til hverandre, fra lesekrok til kjøkken og stue.

 Har funnet sin stil
© Cecilia Möller

Det må ofte noen boligbytter til før man finner sin personlige stil. Da Linda skulle flytte hit, var hun helt sikker på at leiligheten skulle være hvit fra topp til tå.

-I min jobb som prosjektleder treffer jeg så mange mennesker hele tiden og får masse forskjellige inntrykk. Derfor er det deilig å få en pause når jeg kommer hjem og nyte stillheten i fredelige omgivelser. Jeg elsker virkelig å være hjemme, for alt føles så rolig og inspirerende. I tidligere leiligheter har jeg alltid hatt lyst til å ommøblere hele tiden, men det føler jeg ikke for nå. Her kjenner jeg meg hjemme.

Spisebordet er dekket opp med tallerkener fra Åhléns, med bestikket snedig innrullet i hyssing. En god idé!